Akşener'in iddialarına Bakan Kirişci'den cevap: Gelsin bir saat burada geçirsin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Marmaris'te çıkan yangına müdahalede geç kalındığını ve uçak olmadığı iddialarına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den cevap geldi. Bakan Kirişci, 'Gelsin bir saat burada geçirsin' dedi.

Ahaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Marmaris'ten felaket haberi geldi. Gelen bilgilere göre yine uçak, hazırlık yok. Yine kontrol odası pozları ve bol miktarda hamaset var." ifadelerini kullandı..

Bakan Kirişci bir TV programına katılarak Akşener'in iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kirişci," Burada en azından gelip 1 saat geçirmelerini ben onlara tavsiye ederim. " dedi.

Bakan Kirişci iddialara sözlerini şöyle sürdürdü:

Siyasetin de bir edebi ahlakı olmalı. Kalkıp bu kadar önemli hazırlıklar yapmış kendi envanterini her bakımdan zenginleştirmiş bir Tarım ve Orman Bakanlığı ve bu bakanlığın atmış olduğu bu adımları önemsizleştirmek değersizleştirmek ve tabir yerindeyse bir yalan makinesiyle sanki bunlar yapılmamış gibi bir takvim içerisinde olmak bu siyasetin ahlakına asla uymayan hadiseler. Biz burada bu mücadeleyi verirken bir partinin genel başkanının kalkıp grup toplantısında bunların hiçbirinin olmadığını bu envanterin olmadığını söylüyor olması gerçekten esef verici üzüntü vericidir. Artık bunu milletimizin takdirine bırakıyoruz. Burada en azından gelip 1 saat geçirmelerini ben onlara tavsiye ederim. Havada ne kadar uçak ve helikopter bu manada sorti yapıyor ve yangını söndürmek için mücadele ediyor." dedi.

MERAL AKŞENER: YANGINA MÜDAHALE YOK, UÇAK YOK!

İYİ Parti grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, Marmaris'te başlayan ve devletin tüm gücünü seferber ederek büyük ölçüde kontrol altına aldığı yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşener dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve hemen müdahale için bölgeye geçen ekiplerin mücadelesini görmezden geldi. Uçak ve helikopterin alev kapanlarının arasına daldığı onlarca görüntüyü yok sayan İYİ Parti lideri Meclis kürsüsünde şu ifadeleri kullandı:

Nitekim daha dün akşam Marmaris'ten felaket haberi geldi. Gelen bilgilere göre yine uçak, hazırlık yok. Yine kontrol odası pozları ve bol miktarda hamaset var. Bu nedenle iktidarı bir kez daha uyarmak istiyorum. Geçtiğimiz sene günlerce yüreğimizi yakan, nefesimizi kesen ve canlarımızı alan yangınlarını unutmadık.

Siz de unutmayacaksınız. 13 makam uçağınız olmasına rağmen, 'Yangın söndürme uçağımız yok' diyen kepazeliği unutmadık. Siz de unutmayacaksınız.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangının kontrol altına alınmasında sona yaklaşıldığını bildirdi.

OGM'den yapılan yazılı açıklamada, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınması çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Hisarönü Orman İşletme Şefliği, Muğla ili Marmaris ilçesi Küfre Koyu mevkinde 20:02 saatinde ortaya çıkan orman yangınına saat 20:10 itibarı ile ilk müdahale yapıldı. İlk müdahalede 1 helikopter, 40 arazöz, 7 dozer, 160 personel yer aldı. Şu an itibariyle 688 OGM personeli olmak üzere toplam 1494 personel, 172 arazöz olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 363 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 39 iş makinesi görev yapıyor. Ayrıca sabah gün aydınlanması ile birlikte 20 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale etmeye başladı. Bölgede rüzgar 30 kilometre/saat, sıcaklık 30 derece ve nem yüzde 42 oranındadır. 200 hektarı aşkın alanı etkileyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Orman ekiplerimizin canları pahasına mücadele ettiği Marmaris yangınının kontrol altına alınmasında sona yaklaşıldı" denildi.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın