AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Yüzde 7 baraj, ittifak dışındaki partiler için

AK Partili Dağ, yüzde 7 seçim barajının ittifaklar dışında kalan partilere uygulanacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Yüzde 7 baraj, ittifak dışındaki partiler için

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hazırlanan seçim yasası taslağıyla ilgili konuşan Dağ şunları söyledi: "Baraj konusunda yüzde 7'de mutabık kalınmış vaziyette. Biz de daha temsili ne yapabiliriz Meclis'te ona bakıyoruz. Yasa ile yapılması gerekenleri inşallah seçim barajı noktasında bir adım önümüzdeki süreçte atacağız. Dar bölge, daraltılmış bölge gündemde yok. Siyasi partiler yasası ekimde netleşir."

DIŞARIDAKİ PARTİLER

"Yeni ittifak yasası ile birlikte yüzde 7'yi geçtiği zaman zaten barajı geçmiş oluyor. Partinin baraj meselesi ittifak içinde olduğu sürece ittifakın toplam oyu içinde... Biz barajı şu anlamda, ittifak içinde olmayan partiler orada baraj konusunda bir durum ortaya çıkmış oluyor onlar açısından."

CUMHUR İTTİFAKI %50'Yİ GEÇİYOR

Dağ, Cumhur İttifakı'nın oy oranına ilişkin merak edilenlere de yanıt verdi. Dağ, "Cumhur İttifakı olarak AK Parti-MHP kendi oy oranımızı artırmaya bakıyoruz. Ve bugün itibarıyla 50'yi geçen bir durumumuz var. Allah'ın izniyle 2023 seçimlerde 2018'den daha fazla oyla inşallah ipi göğüsleyen yine Cumhur İttifakı olacak" diye konuştu.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın