ABD'nin eski Avrupa Komutanı uyardı: Biden YPG'den vazgeçmeli

'YPG'ye silah vermemiz hataydı' Emekli general Ben Hodges, “YPG'ye silah vermemiz hataydı” dedi, yeni Amerikan yönetimine çağrıda bulundu.

ABD'nin eski Avrupa Komutanı uyardı: Biden YPG'den vazgeçmeli

ABD'nin Avrupa Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Korgeneral Ben Hodges, terör örgütü YPG'ye silah vermelerinin hata olduğunu söyledi. Hodges "O dönem verilmiş taktiksel bir karardı. YPG, DEAŞ ile savaşan etkili güç olarak kabul ediliyordu. Ama şimdi bakınca bunun bir hata olduğunu Türkiye ile ilişkilere verdiği zarardan anlıyoruz. Umarım yeni hükümet bu politikayı gözden geçirip DEAŞ'e yeni bir çözüm getirir."

İLİŞKİLER GÜNCELLENMELİ

Ankara'nın S-400 alarak kötü bir tercih yaptığını söyleyen Hodges şöyle konuştu: "Türkiye'nin F-35 programından çıkartılmasını destekliyorum. Tabii ki Türkiye istediği silah ve savunma sistemini alma hakkına sahip. Ama hiçbirimiz S-400 ve F-35'leri aynı bölgede kullanarak riske giremeyiz. Hem teknolojiyi koruyarak hem de birbirimizin kararlarına saygı göstererek, bu durumdan bizi çıkaracak bir yol bulabiliriz. Türkiye-Amerika 2.0 güncellemesinin vaktidir."

ABD dün YPG/PKK'ya 45 TIR dolusu silah gönderdi. Konvoy Haseke'deki terör üssü Kasirk'e giriş yaptı.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın