Yapım aşaması zorlu geçen, şimdiye kadar yapılmış en yorucu 10 film

'Jaws'tan 'The Northman'a kadar oyuncular ve film ekibi, uzun metrajlı filmlerini yapmak için cehenneme gidip geri döndüler tabiri caizse. Indiewire, şimdiye kadar yapılmış en yorucu filmleri listeledi.

Yapım aşaması zorlu geçen, şimdiye kadar yapılmış en yorucu 10 film

Robert Eggers'ın "The Northman" (Kuzeyli) filminin zorlu çekimlerinin onu "ağlamak isteyecek kadar bitkin" bıraktığını söyleyen Alexander Skarsgard'ın ardından, yapım aşaması zorlu geçen filmlerin bir listesini yaptı Indiewire. İşte şimdiye kadar kurgulanmış en zorlayıcı, sefil film prodüksiyonlarından bazıları...

The Northman (Kuzeyli-2022)

Robert Eggers İzlanda çekimlerinin her detayını kafaya takarken, oyuncu kadrosunun sınırlarını zorlayarak filmin tarihsel doğruluğunu en üst düzeye çıkarmaya kararlıydı. Aktörler sık sık acımasız koşullarda düzinelerce çekim yapmak zorunda kaldılar, ancak sonuç tüm zamanların en görkemli yoğun Viking filmlerinden biri oldu.

World War Z (Z Dünya Savaşı-2013)

"World War Z"nin yapımı, başrol oyuncusu Brad Pitt veya yönetmen Mark Forster için kolay olmadı. Ekip, kurgu odasında film için çektikleri üçüncü perdenin çalışmadığını keşfettiler, bu yüzden filmin son perdesinin tamamının senaryosunu elden geçirmek için Damon Lindelof getirildi. "World War Z"nin tutarlı bir sonla bitmesi için en az 30 dakikalık yeni çekimler yapılması emredildi. Bazı raporlar, kararın filmin bütçesini 200 milyon doların hemen altına yükselttiğini söylüyor. Stüdyo, siyasi tartışmalara yol açmamak için Rusya'da bir zombi savaş setinin filmden çıkarılmasını zorunlu kıldığında işler daha da karmaşıklaştı.

Titanik (1997)

Tüm zamanların en büyük filmini çekmek biraz çıldırmak demekti. Oyuncular günlerce soğuk suyla dolu su depolarında kalmaya zorlandılar ve birçoğu grip oldu. Filmin bütçesi hızla artmaya devam ederken ve prodüksiyon 138 gün gecikerek film yapımcısı ile stüdyo başkanları arasında şiddetli tartışmalara yol açarken, Cameron stüdyoyla mücadele etti. 50 mürettebat hastaneye kaldırıldı...

The Shining (Parlayan-1980)

Psikolojik olarak yorucu film çekimleri söz konusu olduğunda, çok az film Stanley Kubrick'in "The Shining" filmi kadar uç noktadadır. Yönetmenin aynı sahneyi birden çok kez çekme eğilimi, aktörler Jack Nicholson ve özellikle Shelley Duvall için cezalandırıcı oldu. İkincisi, oyunculuk tarzı ve sürekli değişen senaryo konusunda Kubrick ile çatıştı. Duvall, Wendy Torrance rolünün ve Kubrick ile çalışmanın talepleri karşısında o kadar bunalmıştı ki aylarca hastalandı. Setteki hikayeler, Duvall'ın saçlarının yapımdan dolayı çok stresli olduğu için dökülmeye başladığını iddia ediyor.

The Revenant (2015)

Alejandro González Iñárritu, "The Revenant"ı kronolojik sırayla ve mümkün olduğunca fazla doğal ışıkla çekmekte ısrar etti, bu da sürekli olarak durdurulan ve ertelenen zorlu bir prodüksiyon programıyla sonuçlandı. Filmin Calgary setinde, sıcaklık genellikle sıfırın altına düştü. Iñárritu, 2015'te verdiği bir röportajda "Calgary'de bazen hava günde yedi kez değişir. Herhangi bir yapımcının film çekmesi için en kötü yer orası. Ama inanılmaz bir manzara, bu yüzden başka seçeneğimiz yoktu" diyordu. Iñárritu daha sonra hem kendisinin hem de oyuncu kadrosunun "The Revenant"ı yaparken biraz çıldırdığını kabul etti.

Mad Max: Fury Road (2015)

"Mad Max: Fury Road", Haziran 2012'de kameralar dönmeye başlamadan çok önce, George Miller için tam bir baş belasıydı. Devam filmi, geliştirme cehenneminde birkaç yıl geçirdi. Aşırı sıcaklar ve karmaşık aksiyon koreografisi, oyuncular ve ekip arasında gerilim yarattı. Önde gelen aktörler Tom Hardy ve Charlize Theron, sette kavga ettiler. Yardımcı oyuncu Zoe Kravitz şöyle demişti: "Birbirleriyle anlaşamadılar. Biz de uzun süre çöldeydik. Sanırım herkes yorgun, kafası karışık ve vatan hasreti içindeydi. Altı ay boyunca kumdan başka bir şey görmedik!"

The Lighthouse (Deniz Feneri-2019)

Robert Eggers'ın "The Lighthouse" filminin Nova Scotia'daki çekimleri o kadar yoğun ve fiziksel olarak zorluydu ki, Willem Dafoe ve Robert Pattinson birlikte çekim sahneleri dışında pek konuşmadılar. Yapım, Pattinson'ın neredeyse Eggers'ın yüzüne yumruk atacağı noktaya kadar yorucuydu. Pattinson, filmin prodüksiyonu sırasında karakterde kalmak için bazı tuhaf uç noktalara gitti. Oyuncu, Esquire'a biraz delirmesine yardımcı olmak için yerde oturacağını ve yerden çamur içeceğini söyledi.

Jaws (1975)

Steven Spielberg, "Jaws"ı açık okyanusta çekmek istedi; bu karar, yorucu bir film çekimi ve bütçeyi aşan bir prodüksiyonla sonuçlandı. Teknelerin çerçeveye girmesi ve çekimleri mahvetmesi, suyun ekipmana zarar vermesi, çeşitli aktörler ve ekip üyelerini deniz tutması gibi öngörülemeyen şeylerle uğraşmaya zorladı. Film için yaratılan dev mekanik köpekbalıkları da yapım sırasında birkaç kez arızalandı ve bu da çok sayıda yeniden çekim ve çekim gecikmesine neden oldu.

Alien 3 (1992)

"Alien 3"ün yapımı, yönetmen David Fincher için o kadar yorucuydu ki, adını uzun zamandır eleştirel bir şekilde taranan bilimkurgu aksiyon filminden çıkarmak istedi. Fincher, mevcut yönetmen Vincent Ward'ın yerine ilk kez getirilen bir yönetmendi. Stüdyo, önceki bölümler olan Ridley Scott'ın "Alien" ve James Cameron'un "Aliens"i ile tonla uyumlu olmasını sağlamak için "Alien 3" çekimini yakından takip etti ve Fincher'ın birçok fikrinin boşa çıkmasıyla sonuçlandı. Fincher film hakkında şunları söyledi: "Bugüne kadar kimse ondan benden daha fazla nefret etmedi."

Apocalypse Now (1979)

Francis Ford Coppola'nın Vietnam savaşı destanı "Apocalypse Now"ın cehennem gibi prodüksiyonu o kadar yorucuydu ki filmin belgeseli çekildi. Coppola filmi, şiddetli hava koşullarının setleri yok ettiği ve bütçeyi fırlamaya zorladığı Filipinler'de çekti. Yönetmen, sık sık repliklerini hatırlamakta zorlanan Marlon Brando ile kötü bir şekilde çatıştı. Brando'nun kilo alması, Coppola'nın rol için çok şişman olduğu için kovulmasını istemesinden sonra büyük bir tartışma konusu oldu. Başrol oyuncusu Martin Sheen, yapım sırasında ölümcül bir kalp krizi geçirdi.

3 usta yönetmenden 3 eğlenceli 2021 yapımı film önerisi

Mayıs ayında izlenebilecek 10 film önerisi

"State of the Union" (Birliğin Durumu): Kısacık, düşünceli ve eğlenceli bir dizi

  • zorlu filmler
  • filmlerin yapım aşaması
  • The Northman
  • The Lighthouse
  • Apocalypse Now
  • Dünyalar Savaşı Z
  • Mad Max: Fury Road
  • Jaws
  • Alien
Tüm Sinema haberleri için tıklayın