'The Woman King' filmine ilk bakış: Viola Davis, tarihi destanda tamamen kadınlardan oluşan orduyu yönetiyor

Dana Stevens'ın yazdığı ve Gina Prince-Blythewood'un yönettiği 'The Woman King' filminden fragman paylaşıldı. Filmin yıldızı Oscar ve Emmy ödüllü Viola Davis tam bir Afrika Agojie generaline dönüştü.

'The Woman King' filmine ilk bakış: Viola Davis, tarihi destanda tamamen kadınlardan oluşan orduyu yönetiyor

Oscar ve Emmy ödüllü Viola Davis'in son filmi "The Woman King"ten yayınlanan fragman heyecanlandırdı. Fragmanda Davis, beyaz yerleşimciler Afrika'ya gelirken bir kabileye liderlik ediyor.

"Braveheart"ın kadın versiyonu olarak adlandırılan "The Woman King" filminin yönetmenliğini Gina Prince-Blythewood, senaristliğini Dana Stevens yapıyor. Viola Davis, 18. ve 19. yüzyıllarda günümüz Benin'inde Batı Afrika krallığı Dahomey'i savunmak için tamamı kadın savaşçılara liderlik eden General Nanisca'yı oynuyor. Lashana Lynch, John Boyega ve Itso Mbedu da başrolde. Filmin yapımcılığını da üstlenen Davis, Vanity Fair ile konuşurken rolü "dönüştürücü" olarak nitelendirdi.

Kariyeriniz için her zaman bir vizyonunuz vardır, ancak renkli bir aktris olarak çok az rol vardır. Geniş burunlu ve büyük dudaklı koyu ten. Bu hikayeler olağanüstü sınırlı... Sanatçı olmak zor, siyah sanatçı olmak zor ve siyah kadın sanatçı olmak daha da zor.

Amazonlar olarak da bilinen, tamamı kadınlardan oluşan Agojie savaşçılarının önceki tasvirleri, kadın askerleri "canavar" ve "erkeksi" olarak tasvir ediyordu. Davis ve yönetmen Prince-Blythewood, bunun yerine hikayenin gerçekliğini ırksal klişeler yerine büyük ekrana getirmeye çalıştı. Aktris Davis, dövüş sanatları ve silah eğitiminin yanı sıra haftada beş gün, günde dört saat ağırlık çalışması ve sprint yaptı. "The Woman King" 16 Eylül'de vizyona giriyor.

Sizi koltuğunuzun kenarında tutacak, gerilimi yüksek 3 iyi suç dizisi

"The Visit" (Ziyaret) film incelemesi: Bir yas ne kadar ayakta kalabilir?

  • The Woman King 2022
  • Viola Davis
  • savaşçı kadınlar
  • yeni film
  • kadın askerler
Tüm Sinema haberleri için tıklayın