'The Staircase' (Merdiven): İnsanın bilinmezliği hakkında parlak bir mini dizi

Gerçek suç hikayeleri sinemalara ve TV ekranlarına eskisinden daha sık gelir oldu. Özellikle mini dizi uzunluğundaki türler ekranlarda boy gösteriyor. HBO Max'in ilk 3 bölümünü yayınladığı 'The Staircase'in (Merdiven), iki usta oyuncu Toni Collette ve Colin Firth ile seyir zevki yüksek bir diziye dönüştüğünü söyleyelim.

'The Staircase' (Merdiven): İnsanın bilinmezliği hakkında parlak bir mini dizi

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Evlerinde bir merdivenin dibinde ölü bulunan karısı Kathleen'i öldürmekle suçlanan polisiye roman yazarı Michael Peterson'ın hikayesini ve ardından gelen 16 yıllık yargı savaşını anlatan "The Staircase" (Merdiven), suçluluk ve masumiyet kavramına ustaca bir bakış atıyor.

"The Staircase" (Merdiven), 2004 yılında yönetmen Jean-Xavier de Lestrade tarafından yapılan ve Netflix'te mevcut olan aynı adlı Fransız belgesel dizisinde yer alan olayları dramatize ediyor. Kathleen, evinin merdivenlerinden düşerek veya düşer gibi göründükten sonra hayatını kaybediyor. Bu tür bir ölüm daha önce Michael Peterson'ın yakın çevresinde yaşandığı için, etrafında oluşan şüphe çemberi de genişliyor.

Bu mini dizi, açıklama yapmaktan çok soru soruyor ve kanıtların götürdüğü yerin izinden gidiyor. Eleştirmenlere göre de dizi; suçluluk veya masumiyetten çok, insan kalbinin tuhaflığı ve bilinmezliği hakkında bir yolculuk...

"The Staircase" (Merdiven); "The King's Speech" ve "The English Patient" filmlerinde sergilediği yeteneğini sakınmayan Colin Firth, her ifadesiyle varlığını hissettiren Toni Collette ve bir savunma avukatı olarak Michael Stuhlbarg dahil olmak üzere yetenekli sanatçılarla çevrili.

"The Staircase"in (Merdiven) ilk üç bölümü 5 Mayıs Perşembe günü HBO Max'te başladı ve her hafta yeni bölümler eklenecek.

Göçmen, mülteci, sığınmacı... İnsanı anlatan 5 güçlü film

Dram, aksiyon ve casus gerilim dizisi "Slow Horses" Gary Oldman için hem ilk hem son olabilir

  • The Staircase
  • Merdiven mini dizi
  • HBO Max dizisi
  • yeni suç dizisi
  • psikolojik gerilim dizileri
  • dizi önerisi
  • Colin Firth
  • Toni Collette
Tüm Sinema haberleri için tıklayın