Tarihi gerilim filmi 'The Northman' (Kuzeyli) hakkında bilmeniz gereken her şey

Alexander Skarsgård, Nicole Kidman ve Anya Taylor-Joy'un başrollerini paylaştığı Robert Eggers'ın aksiyon dolu destanı 'The Northman' (Kuzeyli) için sayılı günler kaldı. Yayınlanan ikinci fragman sinemaseverleri daha da heyecanlandırdı.

Tarihi gerilim filmi 'The Northman' (Kuzeyli) hakkında bilmeniz gereken her şey

aksam.com.tr

"The Witch" ve "The Lighthouse"un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Robert Eggers son filmi "The Northman" (Kuzeyli) ile bir kez daha sinema salonlarını hareketlendirecek. Filmden ikinci fragman da geldi.

Genç bir Viking prensinin babasının cinayetinin intikamını alma arayışını konu alan aksiyon dolu destansı "The Northman" (Kuzeyli) ile buluşmamıza az kaldı. Yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosu, kapsamlı sinematografisi ve bol aksiyonuyla "The Northman" (Kuzeyli) birçok eleştirmen tarafından övgüler alıyor.

"The Northman" (Kuzeyli), genç bir Viking prensi Amleth'in babasının cinayetinin intikamını alma, annesini kurtarma ve hayatını ve kaderini mahveden adamı öldürme arayışını takip ediyor. Ve yolu ne olursa olsun intikamın nasıl trajediyi doğurduğuna tanıklık edeceğiz filmde.

Hiçbir zaman bir Viking filmi yapmak istemedim. Vikinglerin şiddetli, hiçbir ilgi alanı olmayan iri yarı vahşiler olduğunu düşünürdüm. Öte yandan karım, Viking irfanının saygın ortaçağ hikayeleri olan İzlanda Destanlarına düşkündü ve onları seveceğimi biliyordu. (Robert Eggers)

Skarsgård, performansına ördüğü araştırma hakkında, "Vikingler, bazı insanların içinde yaşayan ve zaman zaman farklı şekillerde kendini gösteren bir ruh hayvanına sahip olduğuna inanıyorlardı" diyor.

Robert Eggers, Heimir'i özellikle Willem Dafoe için yazdı ve aktör, usta bir film yapımcısının elinde olduğunu bilerek, Eggers ile tekrar çalışmaya hemen başladı.

Hem Robert Eggers hem de Alexander Skarsgård, karmaşık Kraliçe Gudrún'u Nicole Kidman'dan başka kimsenin oynayamayacağı konusunda hemfikirdi.

"The Northman"de (Kuzeyli) Oscar ödüllü Nicole Kidman, Oscar adayları; Ethan Hawke, Willem Dafoe, Björk, Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgård ve Claes Bang rol alıyor. Filmin şu anda IMDB puanı 8.1, Metascore puanı ise 83. "The Northman" (Kuzeyli) 22 Nisan'da vizyona girecek.

Eleştirmenler seçti: 21. yüzyılın en iyi İngiliz filmleri

"L'homme du Train" (Trendeki Adam): Kader, pişmanlık ve yaptığımız seçimler üzerine zekice kurgulanmış bir film

28 yaşında hayatını kaybeden Kara Şövalye'nin "Joker"i Heath Ledger'ın hayatı ve filmleri

  • The Northman
  • Kuzeyli film
  • vizyon tarihi
  • Robert Eggers
  • Nicole Kidman
  • Kuzeyli filminin fragmanı
  • 2022 filmleri
  • tarihi gerilim filmi
Tüm Sinema haberleri için tıklayın