'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' yeniden hayata geçiyor: 1 milyon öğrenci sinemayla buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır ara vermek zorunda kaldığı 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' projesini yeniden hayata geçirecek.

'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' yeniden hayata geçiyor: 1 milyon öğrenci sinemayla buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesiyle bu yıl Türkiye genelinde 1 milyon öğrenciyi beyaz perdeyle buluşturacak.

Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır ara vermek zorunda kalınan ve temel eğitim çağında olan ve daha önce sinemayla tanışmamış 1 milyon öğrenciyi sinemayla buluşturmak üzere bakanlıkça hazırlanan proje bu yıl devam edecek. Projenin açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesinin açılışına katılan minikler "Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası" filmini izleyecek. İstanbul Sinema Müzesi - Atlas 1948 Sineması'nda 3 Haziran'da açılışı yapılacak olan proje ile çocuklar sinemanın büyülü dünyasıyla tanışacak.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİYLE GÖSTERİMLER HIZLANACAK

Çocukların kültürel, sanatsal, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, onlara küçük yaşta sinema kültürü kazandırmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine yardımcı olmak, milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen proje, 2017 yılından bu yana sürdürülüyor.

Öğrencilere bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme imkanı sunan projenin gösterimlerine, yeni eğitim-öğretim sezonu ile düzenlenecek çeşitli etkinliklerle hız verilecek.

"Stranger Things 4" 287 milyon saat izlenerek tüm zamanların rekorunu kırdı

Catherine Deneuve, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" için "Altın Aslan" alacak

  • Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın
  • 1 milyon öğrenci sinemayla buluşacak
  • sinema ve çocuk
  • Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası
Tüm Sinema haberleri için tıklayın