Kevin Spacey skandalı ekranlara geliyor! 'Spacey Unmasked' ünlü aktörün yükselişini ve düşüşünü anlatacak

İngiliz yayın kuruluşu Channel 4, aktör Kevin Spacey'nin yükselişine ve düşüşüne odaklanacak bir belgesel dizisi hazırladı. 'Spacey Unmasked', mahkemede bir dizi yasal savaşla karşı karşıya kalan zor durumdaki aktörün yükselişini ve düşüşünü inceleyecek.

Kevin Spacey skandalı ekranlara geliyor! 'Spacey Unmasked' ünlü aktörün yükselişini ve düşüşünü anlatacak

"Spacey Unmasked" adlı 2 bölümlük belgesel dizi, adı skandallara karışan ünlü aktör Kevin Spacey'nin çocukluğunun ilk günlerinden, taciz suçlamalarının ardından yükselişine ve gözden düşmesine kadar uzanan bir döneme ışık tutacak.

Birleşik Krallık mahkemelerinde birden fazla cinsel saldırı iddiasıyla mücadele eden ünlü oyuncu Kevin Spacey önümüzdeki ay ikinci bir duruşmaya katılacak ve muhtemelen yıl sonu veya 2023'ün başlarında kurulacak bir dava daha var. Ayrıca, 2017'de Spacey'e karşı ilk cinsel saldırı iddiası, sonraki davaların da önünü açtı ve karşısında aktör Anthony Rapp yer alıyordu.

"Spacey Unmasked" ismiyle anılan belgesel dizisi, hem Rapp'in davasını hem de Birleşik Krallık'taki cezai takibatları araştıracak. Resmi özette, "Spacey Unmasked, dünyanın en güçlü ve saygın aktörlerinden birine adli bir bakış atacak. Çocukluğundan, Broadway'deki aniden ortaya çıkan başarısına ve yıldız mertebesine hızlı yükselişinden, şimdi birden fazla erkeğin istismar, cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu için gözden düşmesine kadarki hayatını irdeleyecek. İki bölümlük dizi, Spacey'nin davranışını, diğerlerini nasıl etkilediğini ve neden şimdi konuşmaya karar verdiklerini araştıracak" ifadesi yer alıyor.

Kira Phillips yönetecek, Kathy Haywood yapımcı olacak. Dorothy Byrne ve Mike Lerner başyapımcılığı üstlenecek. Byrne, "Kevin Spacey, çağımızın en çok saygı duyulan ve takdir edilen aktörlerinden biri. Mükemmelliği ona iki Oscar ve birçok başka ödül kazandırdı. Film çalışmaları nedeniyle Atlantik'in her iki yakasında da eleştirmenlerce beğenilen Old Vic'in 11 yıllık olağanüstü başarısına öncülük etti, Londra'nın kültürel yaşamının en önemli isimlerinden biri haline geldi, önde gelen figürlerinden bazılarıyla arkadaş oldu, düzenli olarak sahneye çıktı. Bu filmler, kendisine yönelik taciz iddialarının ve bunun sonucunda ortaya çıkan davaların ortaya çıkan hikayesini takip edecek" dedi.

Spacey'nin en iyi performansları arasında; The Usual Suspects, Se7en, LA Confidential, Midnight in the Garden of Good and Evil, The Negotiator, American Beauty, Superman Returns, K-Pax, 21, Rebel in the Rye ve House of Cards dizisi yer alıyor.

  • Spacey Unmasked
  • belgesel dizi
  • biyografik diziler
  • taciz skandalı
  • Kevin Spacey
  • Olağan Şüpheliler
  • House of Cards
Tüm Sinema haberleri için tıklayın