Gülmek, ağlamak ve umursamak serbest! Başrolde aşkın yer aldığı 5 romantik komedi filmi

Aşk damarlara sızdığında, akıl bedeni terk eder. Sizler için aşkın, akıl sağlığının ve romantizmin yer aldığı 20. yüzyıldan 5 filmi listeledik.

Gülmek, ağlamak ve umursamak serbest! Başrolde aşkın yer aldığı 5 romantik komedi filmi

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Aşıksanız, aşk acısı çekiyorsanız ya da aşk diliyorsanız hayatınızda, sizler için hazırladığımız bu 5 romantik komedi filmini mutlaka izlemelisiniz...

1. Summertime (Venedik Tatili-1955)

Biriyle müzik dinlemek iyi bir başlangıç olabilir... Film, Bates Arthur Laurents'ın "The Time of the Cuckoo" oyununa dayanıyor. Katharine Hepburn, Rossano Brazzi, Darren McGavin ve Isa Miranda'nın oynadığı 1955 komedi-drama içeren bu aşk dolu filmde; yalnız ve orta yaşlı bir kadın ilk kez tek başına Venedik tatili yaparken bir İtalyan antika satıcısına aşık oluyor. Yalın ve etkileyici filmimizin bize fısıldadığı şu; insan her zaman her şeye açtır!

2. Cactus Flower (Kaktüs Çiçeği-1969)

Toni Simmons, evli sevgilisinin karısını terk etmemesinin tek sebebinin çocuklar olduğuna inanıyor. Aslında sevgilisi diş hekimi Julian Winston'ın çocuğu yok hatta evli bile değil! Bağlılıktan korkan Julian, karısı rolünü oynaması için uzun süredir hemşire/resepsiyonist Stephanie Dickinson'ın yardımına başvurur. Bu harika film, ıslak çimentoda vals gibi!

3. Annie Hall (1977)

Annie Hall'daki karakterler oldukça makul ve film zahmetsizce alışılmış romantik hikaye formülünün ötesine geçiyor. Kırk yaşında, iki kez boşanmış, nevrotik, entelektüel bir stand-up komedyeni olan Alvy, ilişkisinin neden Annie ile yürümediğini anlamaya çalışıyor. Alvy ve Annie'yi canlandıran Woody Allen ve Dianne Keaton, size ilk buluşmadan son vedaya kadar birlikte geçirdikleri anları sunuyor. Gergin ve komik bir romantizm deneyimine hayır diyemeyeceksiniz!

4. Terms of Endearment (Sevgi Sözcükleri-1983)

Aşkı arayan ve memnun etmesi zor Aurora ve kızının ailevi sorunlarını takip ediyor bu biricik film. Shirley MacLaine, Jack Nicholson ve Debra Winger olağanüstü bir performans sergiliyor bu filmde. Derinden, hareketli, komik ve çok hüzünlü bir seyirlik olan "Sevgi Sözcükleri" En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü, En İyi Yönetmen Akademi Ödülü ve En İyi Film Akademi Ödülü kazandı.

5. The Mirror has Two Faces (Aşkın İki Yüzü-1996)

"Aşık olduğumuzda beynimizde Puccini'yi duyarız." Rose ve Gregory bir ilan sayesinde tanışırlar. Yakışıklı ama sıkıcı Gregory, sıradan bir kadın bulup evlenmek için yola çıkmıştır ve edebiyat profesörü olan Rose da tam onun istediği gibidir. Greg ve Rose, aşktan çok karşılıklı hayranlık ve saygıdan dolayı evlenirler ancak bu yeterli midir? Bu film; gününüzü saran, gülümseten, asal ve sarmaşık gibi!

Jean Cocteau monodraması "The Human Voice" (İnsan Sesi), 30 dakikalık bir "Aşk Bitti" filmi

En iyi tek kelimelik 5 korku filmi

"Cast Away"den "The Revenant"a en iyi 7 hayatta kalma filmi

20. yüzyıldan 5 harika kara komedi filmi

  • romantik komedi filmleri
  • en iyi aşk filmleri
  • en iyi romantik filmler
  • film önerisi
  • bugün ne izlesem
  • sinemada aşk
  • sevgi sözcükleri
Tüm Sinema haberleri için tıklayın