Elvis ve Top Gun: Maverick uçuyor! Sonunda sinema salonları coşkuyu yakaladı

'Elvis' ve 'Top Gun: Maverick' gişenin zirvesinde kıyasıya rekabet ediyor. Her iki film de hafta sonunda 30.5 milyon dolar hasılat elde etti.

Elvis ve Top Gun: Maverick uçuyor! Sonunda sinema salonları coşkuyu yakaladı

Baz Luhrmann'ın müzikal biyografisi "Elvis", gerilim filmi "The Black Phone", "Top Gun: Maverick" ve "Jurassic World Dominion" sinemalara adeta kan pompaladı.

24-26 Haziran hafta sonu, son dört yıl içinde vizyondaki 4 filmin 20 milyon dolardan fazla kazandığı ilk hafta sonu olarak Amerika gişesi için büyük bir dönüm noktası oldu. İki büyük film, hafta sonu gişesinin birinciliğini paylaşıyorlar. Baz Luhrmann imzalı "Elvis" ve "Top Gun: Maverick" filmlerinin ikisi de hafta sonunda 30.5 milyon dolar hasılat elde etti.

Austin Butler'ın Oscar'a göz kırpan performansıyla büyük beğeni toplayan "Elvis", 30.5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla, pandemi döneminde bir serinin parçası olmadan en yüksek açılış yapan film oldu. "Top Gun: Maverick"in gişe başarısı ise hız kesmeden devam ediyor. Filmin ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 521 milyon doları aşarken, uluslararası pazardaki gişe hasılatı bir milyar doları barajını geçti. Bu Tom Cruise'un 40 yıllık kariyerinde bir ilk.

Gişenin üçüncü sırasında 26.4 milyon dolar ile "Jurassic World: Dominion" yer alıyor. Üçüncü hafta sonunda 26. 4 milyon dolar hasılat elde eden filmin toplam hasılatı 302 milyon dolara ulaştı. Eleştirmenlerin olumsuz yorumlarını alan film küresel gişede ise 657 milyon dolar kazandı.

Ethan Hawke'ın başrolde olduğu korku filmi "The Black Phone" (Siyah Telefon) 23.4 milyon dolar ile çılış yaptı ve ABD gişesinin dördüncü sırasına yerleşti. Gişenin beşinci sırasında ise Pixar Animasyon Stüdyoları'nın son filmi "Lightyear" (Işıkyılı) bulunuyor. Hafta sonunda 17.7 milyın dolar hasılat elde eden filmin Kuzey Amerika gişesindeki toplam hasılatı 90 milyon dolara yaklaştı.

Sinema endüstrisi analistleri, seyirci artışının iki faktörün bir kombinasyonu olduğuna inanıyor: İnsanlar filmlere dönerken kendilerini daha rahat hissediyorlar ve gösterime giren filmler, büyük ekranda görmek için para harcamaya değer...

  • Elvis
  • Top Gun: Maverick
  • The Balck Phone
  • gişe rakamları
  • 2022nin en çok izlenen filmleri
Tüm Sinema haberleri için tıklayın