2021'in en iyi ve en çok konuşulan filmleri!

2021 yılı, 2019'un sonlarında patlak veren pandemi sürecine rağmen sinema adına bereketli bir yıl oldu. En çok o filmleri merak ettik, konuştuk... İşte 2021 yılının en dikkat çeken filmleri.

2021'in en iyi ve en çok konuşulan filmleri!

Akşam.com.tr

Belgin Özdemir

2020'nin aksine pandemi süreci 2021'i çok fazla etkilemedi. Bazı ertelemelere rağmen sinemalara gelen, 2021'in öne çıkan, dikkat çekici ve en çok konuşulan filmlerini kaleme aldık.

1-DUNE

Okunması zor bir kitabın sinema uyarlamasını pek çok insan dört gözle bekledi. Denis Villeneuve'nin yönetmen koltuğunda oturduğu Dune, yılın en iyi bilim kurgu ünvanını hak etmiş görünüyor.

2-THE MATRIX RESURRECTIONS

Sinema tarihinin efsaneleşmiş serilerinden olan The Matrix'in dördüncü filmi The Matrix Resurrections, kuşkusuz 2021'in en çok beklenen filmlerinden oldu.

3-LICORICE PIZZA

Paul Thomas Anderson tarafından yazılıp yönetilen komedi-drama filmi. Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper ve Benny Safdie gibi isimlerin yer aldığı film, komik ve canlı bir keşif...

4-THE POWER OF THE DOG

Thomas Savage'ın 1967 tarihli aynı adlı romanına dayanan, Jane Campion tarafından yazılıp yönetilen 2021 yapımı western drama filmi seyirciyi ikiye böldü. Filmin yavaş temposunu eleştirenlere inat The Power of the Dog pek çok kişi tarafından büyüleyici olarak nitelendirildi.

5-THE TRAGEDY OF MACBETH

Joel Coen'in Shakespeare'in İskoç katliamını yeniden tasavvur ettiği sert, kara filmi yine konuşulanlar arasındaydı. Denzel Washington ve Frances McDormand oyunculuğu ise filmi zirveye taşıyan unsurlardan...

6-LAST NIGHT IN SOHO

Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy ve Matt Smith, Edgar Wright'ın Londra'nın geçmişinin kalbine ve 60'ların zehirli parıltısına bir yolculuk yapan korku-gerilim filminde rol alıyor.

7-BELFAST

Film, Kenneth Branagh'ın çocukluğundan geçen gerçek bir hikayeye dayanıyor. Klişelere başvurmadan incelikli bir hikaye anlatan Branagh, küçük bir çocuğun bakış açısından, savaşın parçaladığı bir ülkeyi sıcak, nostaljik anmasını seyirciyle buluşturuyor.

8-TITAN

Julia Ducournau'nun 2016'daki çıkışı Raw'ın devamı, çılgın bir Cronenbergvari vücut-korku oyunu. Agathe Rousselle ilk uzun metrajlı filminde, çocukken bir araba kazasında yaralandıktan sonra kafasına titanyum plaka takılan Alexia'yı canlandırıyor.

9-THE LOST DAUGHTER

Oyuncu Maggie Gyllenhaal'ın ilk yönetmenlik denemesi Olivia Colman'ın da muhteşem performansıyla 2021'de konuşulan filmler arasına girdi. Kitap uyarlaması olan film, bir kadının karanlık yüzleşmesini anlatıyor.

10-DRIVE MY CAR

Ryusuke Hamaguchi'nin yazıp yönettiği 2021 Japon drama filmi, Haruki Murakami'nin 2014 yılında yazdığı Men Without Women adlı kısa öyküsüne dayanıyor. Üç ödül kazandığı 2021 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmak üzere seçildi.

11-C'MON C'MON

Mike Mills tarafından yazılan ve yönetilen, klas monokrom ile çekilen ve Joaquin Phoenix'in başrolde olduğu bu iç ısıtan film, ağır temaları ele alırken prestij saçıyor...

12-PARALLEL MOTHERS

Pedro Almodóvar yine şaşırtmıyor ve dokunaklı bir film hediye ediyor seyirciye. Aynı gün doğum yapan iki kadını takip eden film, hayal kırıklığı yaşatmıyor.

13-PASSING

Nella Larsen'in 1929 tarihli romanının bir uyarlamasında, Rebecca Hall'un ilk yönetmenlik denemesi, Tessa Thompson ve Ruth Negga'nın ustalıkla oynadığı, ırksal kimlik üzerine şık ve incelikli bir çalışma.

14-MEMORIA

Apichatpong Weerasethakul'un ilk İngilizce filmi olan "Memoria", Tilda Swinton'ı bir varış noktasından diğerine kadar takip ederek Kolombiya'da geçiyor. Berrak bir zihinle izlenmesi gerek!

15-BERGMAN ISLAND

Mia Hansen-Løve'nin dramasında, Ingmar Bergman'ın yaşadığı ve çalıştığı İsveç adası Fårö'yü ziyaret eden film yapımcısı bir çift olarak Vicky Krieps ve Tim Roth rol alıyor.

Aptal kutusu deniliyordu! Hem bizi hem alışkanlıkları değiştirdi

Google 2021'de en çok aratılan filmleri açıkladı

  • 2021 yılının dikkat çeken filmleri
  • 2021in en çok konuşulan filmleri
  • 2021in en iyi sinema filmleri
Tüm Sinema haberleri için tıklayın