THY ve IGA, Avrupa'da zirvede

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı verilerine göre Türk Hava Yolları, Uluslararası Havalimanları Konseyi verilerine göre de İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde yer aldı.

THY ve IGA, Avrupa'da zirvede

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine göre, Türk Hava Yolları (THY), Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) verilerine göre de İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde yer aldı. Günlük 1510 sefer sayısıyla Avrupa'da en çok uçuş yapan üçüncü havayolu şirketi olan THY, bayrak taşıyıcı şirketler arasında en çok sefer yapan havayolu şirketi özelliğini korudu.

YÜKSEKTEN UÇUYORUZ

Belirtilen tarihlerde günlük 2 bin 982 uçuşla Ryanair ilk, Easyjet 1571 seferle ikinci sırada yer aldı. Alman havayolları Lufthansa ise 1153 seferle THY'nin ardından dördüncü oldu. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Avrupa'da bayrak taşıyıcı havayolları arasında günlük sefer sayısında birinciyiz. Türkiye büyüyor, THY yüksekten uçuyor" değerlendirmesini yaptı. İstanbul Havalimanı ise mayısta 5 milyon 661 bin 151 yolcuyla Avrupa'daki havalimanları arasında ilk sırada yer aldı. İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu da, son günlerde yaşanan personel eksikliği ve grevler nedeniyle binlerce uçuşun iptal olduğu Avrupa'daki havalimanlarında oluşan uzun kuyruklara, İstanbul Havalimanı'nda çocuk oyun alanındaki yoğunluk resmini paylaşarak atıfta bulundu.

Tüm Seyahat haberleri için tıklayın