Türkiye'de de kullanılıyor! Enfeksiyonlu mamaya kotalı satış

ABD'de üretilen Similac bebek mamasında bakteriyel enfeksiyon tespit edildi. Ülkedeki büyük eczacılık zincirleri mamalarda kotalı satış uygulamasına geçti. Ürün ileri seviye kontrole alındı.

Türkiye'de de kullanılıyor! Enfeksiyonlu mamaya kotalı satış

EMRE ÖZTÜRK / HABER MERKEZİ

Doğuştan süt alerjisi olan 0-2 yaş bebekler için özel olarak ABD'de üretilen ve Türkiye'de de doktor raporuyla yazılan "Similac" isimli mamada ciddi enfeksiyonlara neden olan bir bakteri tespit edildi. Ancak ABD'nin en büyük eczane zincirleri arasında yer alan Target, CVS ve Walgreens gibi firmalar bebek maması satışlarına kota getirdi. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ise Similac'a ilişkin Cronobacter sakazakii ve Salmonella Newport enfeksiyonları şikayetleri aldıklarını bildirdi. Üretici firma Abbott'un ABD'nin Michigan Eyaleti'ndeki fabrikasında kalite kontrol aşamasında sorunlar olduğu da FDA denetiminde ortaya çıkmıştı. Abbott firmasından yapılan açıklamada ise Similac marka ürünlerin piyasan çekilmesinden sonra satışı askıya alınan kısıtlı miktarda besin ürününde bakteriye rastlanmaması dolayısıyla yeniden raflardaki yerini alacağı ifade edildi.

ACİL İHTİYAÇTA VERİLİYOR

FDA, Abbott'un mamaya ileri seviye testler yapma taahhüdünde bulunduğunu ancak acil ihtiyaç durumunda piyasaya yeniden verilmesine izin verdiğini duyurdu.

  • similac
  • bebek maması
  • enfeksiyon
Tüm Sağlık haberleri için tıklayın