Prof. Dr. Tufan Tükek: Aşıyla salgından çıkmamız an meselesi

'En az iki doz olan grip gibi atlatıyor' Aşıları tam olduğu halde koronavirüse yakalananların hastalığı influenza semptomlarıyla atlattığını belirten Prof. Dr. Tufan Tükek, “Bu aşıların çalıştığını ve virüsün normale döndüğünü gösterir” dedi.

Prof. Dr. Tufan Tükek: Aşıyla salgından çıkmamız an meselesi

BÜLENT ŞANLIKAN

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, salgınla mücadeledeki son durumu AKŞAM'a değerlendirdi:

HAFİF KIRGINLIK: "Korona, aşısı tam olanlarda influenza (grip) semptomlarıyla aynı şekilde seyrediyor. Hastalık, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hafif kırgınlıkla geçiyor. Bu virüsün normal etkisine döndüğünü gösteriyor. Aşıları tam olup da virüse yakalanan vatandaşların tedavisinde kullanılan ilaçlar da soğuk algınlığı ilaçlarından oluşuyor. Aşılamayı yaygınlaştırabilirsek pandemiden çıkmamız an meselesi."

İNFLUENZA UYARISI: "Bu sene İnfluenza virüsünün etkileri daha fazla görülebilecek. İnsanlar mesafe ve maske kuralından uzaklaşıyor. Kovid baskı altına alırken influenza hortlarsa kaybımız artabilir. Her gün yaklaşık 30 bin kişide virüs görülüyor. Bu insanlar virüsü 10 gün taşıyacak bir anda rakam 300 bin ila 500 bin kişiye çıkabilir."

Tüm Sağlık haberleri için tıklayın