AB sınırları tamamen aşılanan ziyaretçilere açılacak

AB, sınırlarını aşının iki dozunu da olan ziyaretçilere açma konusunda kesin karara vardı. AB tarafından onaylanan aşıların iki dozunu da olanlar, seyahat kısıtlaması olmadan üye 27 devleti ziyaret edebilecekler.

AB sınırları tamamen aşılanan ziyaretçilere açılacak

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri sınırlarını tamamen aşılanan ziyaretçilere açma konusunda uzlaştı.

AFP'de yer alan habere göre; kaynaklar AB üye devletlerinin, corona virüse karşı tamamen aşılanmış yolculara bloğun sınırlarının yeniden açılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçen ayın sonunda The New York Times'a verdiği demeçte, Avrupa İlaç Kurumu (EMA) onaylı aşıları yaptıranların AB ülkelerine seyahatinin ve serbest dolaşımını mümkün olacağını ifade ederek "27 üye devletin tümü, EMA tarafından onaylanan aşıları yaptıran herkesi koşulsuz olarak kabul edecektir." demişti.

Komisyonun önerileri uyarınca üye devletler, varıştan en az 14 gün önce aşının son dozunu almış kişilerin AB'ye seyahatlerine izin verecekler.

AB'nin ilaç düzenleyicisi tarafından şimdiye dek Pfizer /BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson ve AstraZeneca/Oxford'un aşıları onaylandı.

EMA'nın Sinovac ve Sputnik V aşılarına ilişkin incelemesi sürüyor.

Tüm Sağlık haberleri için tıklayın