Düşük riskli illerin sayısı 28 oldu... İşte koronavirüs aşılama haritasında rengi değişen iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 risk haritasında, maviye, turuncuya ve sarıya geçen iller hakkında bilgi verdi. Koca, Sinop ve Osmaniye'nin ilk doz aşılanma oranının yüzde 75'in üzerine çıkarak mavi kategoriye geçmesini “Düşük riskli il sayımız 28'e yükseldi.' ifadesiyle duyurdu.

Düşük riskli illerin sayısı 28 oldu... İşte koronavirüs aşılama haritasında rengi değişen iller

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede Türkiye'nin 28 ilinde aşılama oranları, yüzde 75'lerin üzerine çıkarak "mavi" kategoriye ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 risk haritasında, maviye, turuncuya ve sarıya geçen iller hakkında bilgi verdi.

Bakan Koca, Twitter hesabından, illerin Kovid-19 riski açısından son durumuna ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Sinop ve Osmaniye düşük riskli iller arasında yerini aldı. Salgın hastalığa karşı karar verip ilk doz aşıyı olma oranları %75'in üzerinde. Haritada iki şehrimiz daha Mavi. Düşük riskli il sayımız 28'e yükseldi.
Batman %55'in üzerine çıkan ilk doz aşılanma oranıyla çok yüksek risk seviyesini yüksek risk seviyesine indirdi. Batman Turuncu iller arasında.
Konya, Niğde ve Gaziantep 18 yaş ve üstü nüfusun en az bir doz aşı olma oranı %65'in üstüne çıktı. Covid-19 Risk Haritasında bu illerimizin rengi Turuncu yerine Sarı.
Tüm Sağlık haberleri için tıklayın