Seren Serengil'in hastalığı Dumping Sendromu tedavisi nasıldır? Dumping Sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Bir süredir Dumping Sendromu ile mücadele eden ve 2016'da geçirdiği mide opresyonunun ardından hızla kilo vermeye başlayan Seren Serengil dün hastaneye kaldırıldı. Bu üzücü haberin ardından Dumping Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Seren Serengil'in hastalığı Dumping Sendromu tedavisi nasıldır? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Seren Serengil'in hastalığı Dumping Sendromu tedavisi nasıldır" Dumping Sendromu nedir, belirtileri nelerdir"

Ünlü şarkıcı ve sunucu Seren Serengil son dönemde yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündemden düşmüyor. Zayıflamak uğruna 2016 yılında mide ameliyatı geçiren, ardından hızla kilo vermeye başlayan Seren Serengil, 46 kiloya kadar düşmüştü. Dumping Sendromuna yakalanan Serengil'den korkutan haber geldi. Ünlü sunucu, artan ağrıları sonucu hastaneye kaldırıldı. Peki, Dumping Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

DUMPİNG SENDROMU NEDİR?

Dumping sendromu, hızlı mide boşalmasının neden olduğu, ishal, mide bulantısı ve yemekten sonra sersemlemiş veya yorgun hissetme gibi bir grup semptomdur. Hızlı mide boşalması, yiyeceğin midenizden on iki parmak bağırsağınıza doğru çok hızlı hareket ettiği bir durumdur.

DUMPİNG SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Erken dumping sendromunun belirtileri yemekten sonraki 30 dakika içinde ortaya çıkarken, geç dumping sendromunun belirtileri yemekten 1 ila 3 saat sonra ortaya çıkar. En yaygın nedeni mide veya yemek borusu ameliyatlarıdır.

DUMPİNG SENDROMUNUN TEDAVİSİ NASILDIR?

Dumping sendromunu tedavi etmenin ilk adımı, beslenme alışkanlıklarını değiştirmektir. Doktorunuz günde altı öğün yemek yemenizi önerebilir. Ayrıca, yemek yedikten sonra uzanmak, daha fazla protein, lif ve yağ tüketmek de fayda sağlayabilir.

Doktorunuz, beslenme alışkanlıklarınızda değişiklikler isteyebilir, ilaç reçeteleyebilir, gerekli görürse de ameliyat önerebilir.

Dumping sendromlu birçok hasta beslenme alışkanlıklarını değiştirerek iyileşme sağlayabilir.

Seren Serengil'in sevgilisi Mustafa Tohma kimdir, nerelidir? Mustafa Rahman Tohma mesleği ne, kaç yaşında?

  • Seren Serengil hastalığı
  • Dumping Sendromu
  • Dumping Sendromu nedir
  • Dumping Sendromu belirtileri
  • Dumping Sendromu tedavisi
Tüm Sağlık haberleri için tıklayın