BioNTech'te 3. doz bugün başlıyor

Bugün başlıyor. mRNA aşısı olanlara hatırlatma dozu. Sağlık Bakanı Koca “2. doz mRNA aşısının üzerinden 6 ay geçmiş sağlık çalışanları, 18-60 yaş arasındaki kronik hastalar, 60 yaş üstü kişiler hatırlatma dozu yaptırabilecek” dedi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Turkovac'ın seri üretime geçmesi için 'gönüllü olun' çağrısını yineledi. Sağlık Bakanı, Kurul'da alınan kararları ise şöyle sıraladı:

BİONTECH'TE 3. DOZ: mRNA aşısı olmuş olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmiş kişilere risk grupları önceliklendirilerek hatırlatma dozu yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Bu gruplar; 60 yaş üzerindeki vatandaşlar, 18-60 yaş arasında olup kronik hastalıkları olanlar, başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlar olarak belirlendi.

HAMİLELERE UYARI: 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımız ile gebelerin tam aşılı olmalarının son derece önemli olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. İleri yaştaki vatandaşlarımız ve anne adaylarımızın aşıları eksik kalmamalı.

OKULLARDA TARAMA: Milli Eğitim Bakanlığımızla işbirliği içinde okullarda rastgele taramaların devam ettirilmesi salgının seyri açısından önemli bir gösterge olarak görülmüştür.

AŞILAMA ORANLARI: 1 doz aşılı olanların tüm nüfusa oranı %67, 2 doz aşılı olanların oranı ise %59'dur. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için bu oranın %70'in üzerine çıkarılması gerekmektedir.

TEDBİRE DEVAM: Salgın sona ermeden ve toplumsal bağışıklık elde edilmeden tedbirlerden vazgeçilmemeli.

Tüm Sağlık haberleri için tıklayın