Bilim dünyası müjdeyi verdi! Koronadan sekiz saat koruyan sprey

Koronavirüsü mercek altına alan İngiliz bilim insanları, “kayıp parçayı bulduk” diyerek virüse karşı 8 saatlik tam koruma sağlayan bir burun spreyi keşfettiklerini açıkladı.

Bilim dünyası müjdeyi verdi! Koronadan sekiz saat koruyan sprey

Koronavirüsü mercek altına alan İngiliz bilim insanları 'kayıp parçayı bulduk' açıklamasında bulundu. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere'de koronavirüse yakalanma şansını önemli ölçüde azaltan yeni anti-viral burun spreyi icat edildi. Söz konusu burun spreyinin koronavirüse karşı 8 saatlik bir koruma sağladığını belirten bilim insanları, pHOXWELL'in eski normallere geri dönmemizi hızlandırabileceğinin altını çiziyor.

ÜÇTE İKİ AZALTTI

Sprey, erken yaz dalgasının zirvesinde Hindistan'da 600'den fazla aşılanmamış sağlık çalışanı üzerinde denendi. pHOXWELL alanların 45 günlük bir süre içinde Kovid-19 ile enfekte olma olasılıkları, sprey verilmeyen meslektaşlarına göre üçte iki oranında daha az gerçekleşti. Buluşun arkasındaki firma olan Raphael Labs'ın başkanı Profesör Rakesh Uppal, bunun "önemli bir atılım" olduğunu söyledi.

Tüm Sağlık haberleri için tıklayın