En güzel iftar sofraları için kalem peynirli kolay künefe tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
200 gr çiğ kadayıf
2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
1 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı eritilmiş Aynes tereyağı
6-7 adet Aynes kalem peyniri
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon
HAZIRLANIŞI / 2 KİŞİLİK
Çiğ kadayıfı tiftifleyin ve Aynes eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Fırın kabını Aynes tereyağını ve pekmezi karıştırarak sürün ve kadayıfı yerleştirin. Aynes kalem peynirlerini kadayıfa dizin ve üzerini tekrar kadayıfla kaplayın. 200 derecede 10-12 dakika kolay künefenizi fırınlayın. Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Fırından çıkan künefeye şerbetin yarısını sıcak iken dökün. Kalan yarısını kontrollü şekilde çektirerek dökün ve toz fıstık ile servis edin.