'Düşük yağlı besinleri tercih edin'

Ramazan ayında sahur ve iftarda dengeli ve sağlıklı beslenme önerilerini paylaşan Banvit Sağlıklı Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, düşük yağlı ve yüksek proteinli gıdaların tüketilmesini öneriyor.

'Düşük yağlı besinleri tercih edin'

Aksoy, sağlıklı iftarın bir bardak su, çorba veya iftariyelik ile başlaması gerektiğini ve kısa bir süre bekledikten sonra besinlerin iyice çiğnenerek tüketilmesi gerektiği konusunda uyarıyor: “İftarı açarken bir bardak su içmek gün boyu susuz kalan bünyemiz için en sağlıklı seçim olacaktır. Az yağlı pişirme alternatifleriyle yapılan tavuk ve hindi yemekleri bu protein kaynakları içinde en çok öne çıkanlar. Haşlama ya da ızgara ve sebzeli şekilde pişireceğiniz derisinden ayrılmış tavuk ve hindi yemekleri yüksek protein ve az doymuş yağ içerdikleri için tercih edilmeli. Kaliteli protein kaynaklarına iftar sofralarında yer vermek doymayı kolaylaştırdığı için yüksek kalori almayı da engelliyor.”  

B6 ve B12 zengini

Kaliteli hayvansal protein kaynakları arasında yer alan tavuk ve hindi eti, besin öğeleri açısından değerlendirildiğinde kırmızı ete göre daha az yağ, doymuş yağ ve kolesterol içeriyor. Tavuk ve hindi eti, vücut tarafından rahatlıkla sindirilip, kaslarımızın güçlü olmasını sağlarken alınan besinleri enerjiye ve vücudun ihtiyacı olan diğer öğelere çevirmede büyük önem taşıyan enzim aktivitelerini destekleyen B6 ve B12 vitaminleri açısından son derece zengin. 

Tüm Ramazan haberleri için tıklayın