Yolların voltajını yeni SUV'lar yükseltecek

Yaklaşan elektrikli araç çağında en büyük rolü şehir SUV'ları oynayacak. Opel'in ilk elektrikli SUV'u unvanını kazanan Mokka, 2021'den itibaren markanın yeni yüzü olarak öncelikle Avrupa pazarında satışa sunulacak.

Yolların voltajını yeni SUV'lar yükseltecek

SÜMER DEMİRCİLER

Yerden yüksek yapıları, tutumlu motorları ve zengin donanımları sayesinde SUV modellerin payı tüm dünyada çok hızlı artıyor. 2018 yılında global ölçekte 32 milyon adet SUV satılırken, bu sayının 2022’de 40 milyon adete ulaşması planlanıyor. Benzer şekilde ülkemizde de SUV’ların pazardan aldığı pay bu yılın ilk beş ayında yüzde 30’a yaklaşırken, 2022’de bu payın yüzde 35’e yükselmesi bekleniyor. Bu yükselişi gören üreticiler elektrikli araç yarışında SUV modellerine büyük bir görev vermeye hazırlanıyor.

OPEL’İN YÜZÜ OLACAK

PSA çatısı altına girdikten sonsa radikal değişikliklerin yaşandığı Opel, yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta tanıtılan yeni modeli Mokka, tasarım dili, elektrik motoru ve yeni teknolojisiyle Opel’in marka algısını tümüyle değiştirmek istiyor. PSA Grubu’nun birçok modelinde kullandığı CMP platformunda üretilen Mokka, 2021 bahar aylarından itibaren markanın yeni yüzü olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor.

İlk kez yüzde 100 elektrikli, 136 beygirlik bir motora sahip olacak Mokka, 4.15 metrelik uzunluğu sayesinde tam bir şehir SUV’u özelliği de taşıyor. Dış görünüşünde geçmişteki Opel modellerine gönderme yapan çift renkli tavan tasarımı, şık detayları ve iç mekandaki 12 inç geniş ekranıyla yeni Mokka sınıfında üst sıralarda oynamak istediğinin de işaretlerini veriyor.

TEK ŞARJLA 322 KM

Opel, öncelikle elektrikli Mokka’nın satışlarına hız verecek. 50 kWh’lık batarya kullanan Mokka, normal sürüş modunda 322 km menzile ulaşabilecek. Otomobilin bataryası hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 80 oranında doldurulabilecek. Ev tipi şarj modülüyle de doldurulabilecek batarya için Opel Avrupa’da sekiz yıl garanti vereceğini açıkladı.

SIRA BEKLEYEN ELEKTRİKLİ SUV’LAR 

AUDI e-tron, BMW İX3, Citroen C4, Hyundai Kona Electric, Peugeot 2008-e, Mazda MX-30, Mercedes EQC, Nissan Juke- Leaf, OPEL Mokka, Porsche Taycan, VW ID3-ID4, Volvo XC40

Şık tasarımı ve kaliteli iç mekanında kullanılan 12 inç geniş ekranıyla yeni Opel Mokka sınıfına önemli bir pay almayı planlıyor.

 DİZEL VE BENZİNLİ MOTORLARI DA VAR

Avrupa’da elektrikli Opel Mokka siparişleri bu yılın sonunda alınmaya başlarken, teslimler 2021 sonunu bulacak. Türkiye pazarı için şu anda bir tarih henüz açıklanmadı. Aracın güçleri 100-150 beygir arasında değişecek. dizel ve benzinli motor seçenekleri de bulunacak. 

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın