Testler ilerledi TOGG değişti

İlk test Torino'da... TOGG'un siyah-beyaz yüzü. TOGG'un sis lambaları ve yan aynaları makyajlanmış beyaz modeli ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

Yerli otomobille ilgili seri üretim zamanı yaklaştıkça yeni ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Twitter'dan yaptığı 'Prototip test süreçlerimiz planlarımız doğrultusunda ilerliyor. Bugün aerodinamik ve aeroakustik testlerimiz gerçekleştirildi' paylaşımında kullanılan otomobilin beyaz renkli olması dikkat çekti. İlk kez sergilenen beyaz araç, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Beyaz renk dışında otomobilin prototipinde daha önce kullanılan yan kameraların geleneksel aynalarla yer değiştirilmesi de dikkat çekti. Aracın ön görünümünde dikey LED gündüz farları korunurken, yuvarlak formlu sis farlarının eklendiği de gözlerden kaçmadı.

YAZI KARAKTERİNE AYAR

Paylaşılan beyaz renkli prototip aracın, kaput kısmındaki siyah boyalı bölüm aracın orijinal görüntüsünde bulunmayan bir ayrıntı. Testlerde kullanılan aracın marka ambleminin boyanarak gizlenmesi, yazı karakterinde de farklılıklar olabileceği ihtimalini de gündeme getirdi. TOGG'un ilk aerodinamik ve aeroakustik testleri Pininfarina tesislerinde gerçekleşti. Twitter hesabından aynı görseli paylaşan Pininfarina da, "Bu testlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyduk. İşte prototiplerinin aerodinamik ve aeroakustik testleri için Torino'daki rüzgar tünelimizdeki ekip" ifadelerine yer verdi.

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın