Skoda dünyasında örnek ülke olduk

Birbiri ardına pazara sunduğu SUV modellerle yükselişe geçen Skoda için Türkiye'nin örnek ülke olduğunu belirten Yüce Auto Genel Müdürü Başer, “İlk kez yönetim kuruluna davet edilip hedef büyüttük” dedi.

Skoda dünyasında örnek ülke olduk

SÜMER DEMİRCİLER

Son yıllarda SUV modelleriyle pazar payını hızla yükselten Skoda, ülkemizde de büyüyor. Önümüzdeki yıl için 40 bin adetlik satış hedefi koyan Skoda Türkiye, ilk 5 marka içine girmeyi hedefliyor. Türkiye'nin SKODA markası açısından önemini değerlendiren Yüce Auto- ŠKODA Genel Müdürü Zafer Başar, "Skoda Yönetim Kurulu'na ilk kez davet edildik. Bizim stratejimizi, yapmak istediklerimizi örnek bir ülke olarak dinlediler. Direkt olarak başkanın ağzından birçok konuda aynı düşüncede olduklarını ve bizi destekleyeceklerini ifade ettiler. Bizi herkesten önce tanımak istemeleri, yeni dönem için oldukça heyecan verici. 2022 yılına ilişkin bizi çok cesaretlendirecek rakamlarla mutabık durumdayız" açıklaması yaptı.

KADIN MÜŞTERİLER

SUV'ların etkisiyle kadın müşterilerinin sayısının arttığını açıklayan Başar, "2021'in başında 40 bin aracın üzerinde satış hedefi planlamıştık. Markamıza talep çok yüksek olmasına rağmen, çip krizi nedeniyle yıl sonu hedefimizi 30 binin üzerine çıkmak olarak revize ettik. Çip krizinin önümüzdeki yıl ortasında sona ermesini öngörüyoruz" diye konuştu.

Markanın en büyük SUV'u KODIAQ'ı pazara sunduklarını belirten Yüce Auto- ŠKODA Genel Müdürü Zafer Başar, yıl sonuna kadar lüks araçtan 2.500 adet satmayı planladıklarını açıkladı.

FİYATI 455 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Markanın D sınıfındaki lüks SUV'u KODIAQ, yenilendikten sonra ülkemiz pazarında da satışa sunuldu. 1.5 lt 150 beygir, 2.0 lt 245 beygir benzinli, 2.0 lt 200 beygir dizel olmak üzere üç motor seçeneği bulunan araçta 4x4 çekiş sistemi ve DSG otomatik şanzıman alınabiliyor. Fiyatı 455 bin TL'den başlayan araçta 6 farklı donanım seviyesi ve 7 kişilik oturma seçeneği bulunuyor. Başar, "Bu yıl KODIAQ modelinden 1800 adetlik satış gerçekleştirdik ve yıl sonuna kadar yeni versiyondan da 700 adet daha getirerek satışını yapmayı planlıyoruz. Elektrikli versiyon 2023'te gelecek" dedi.

  • suv model araç
  • skoda türkiye
  • otomobil haberleri
Tüm Otomobil haberleri için tıklayın