Skoda Avrupa’ya yeni fabrika kuracak

Çekya’da üretim yapan Skoda, artan talebi karşılamak için Doğu Avrupa’da Volkswagen Grubu ile birlikte yeni bir tesis açacak.

Skoda Avrupa’ya yeni fabrika kuracak

TM Dijital Haber Merkezi

Otomobil markaları yeni SUV modelleri ile satışlarını da üretimlerini de fazlasıyla artırdı. Bu artışı karşılayamayan bazı markalar, yeni yatırımlar peşinde koşmaya başladılar. Çekya’da tesislere sahip olan Skoda da bu markalar arasında yer alıyor. Karoq, Kamiq ve Kodiaq modelleri ile satışlarını çok fazla artıran marka, üretimindeki kısıt nedeniyle yaklaşık 100 bin adet siparişi bekletmek zorunda kalmış. Geçtiğimiz yıl 1.2 milyon otomobil satışı gerçekleştiren Skoda, eğer üretim adetini artırmayı başarırsa beşinci yıldan sonra satışlarını 2 milyon adetin üzerine çıkartabileceğini iddia ediyor.

Skoda’nın patronu olan Bernhard Maier, “Skoda’nın artan talebi Volkswagen Grubu’nun yeni bir fabrika yapması için çalışmalara başlamasına neden oldu. Bu bizim için büyük bir öncülük fakat tesiste hangi modellerin üretileceği ve tam olarak nerede yer alacağını bilmiyoruz.” diyerek Skoda’nın üretim hacmini artıracağını göstermiş oldu.

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın