Pandemiye inat yılı rekorla kapatacak

Bu yıl yeni modellerle birlikte satışa yükleneceklerini açıklayan Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü, “İki markamızla toplam 4.500 adet satış yapıp, yeni bir rekor kırmayı planlıyoruz” dedi.

Pandemiye inat yılı rekorla kapatacak

SÜMER DEMİRCİLER

Otomotivde tüketici talepleri yavaş yavaş artarken, markalar da hedeflerini yukarı doğru revize etmeye başladı. Koronavirüs süreciyle birlikte 55 bin adet olması beklenen premium pazarının 45 bin adet seviyesinde yılı kapatabileceğini öngördüklerini aktaran Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü, yılı yeni bir rekorla kapatmayı planladıklarını açıkladı. Süslü, “Jeep’in 2022 marka vizyonu doğrultusunda, sadece SUV’lerden oluşan bir ürün gamıyla premium pazarda 10 bin barajını aşan dördüncü marka olmayı hedefliyoruz” dedi.

YÜZDE 10 PAZAR PAYI

Özgür Süslü, “Kayıplar nisan ve mayıs aylarında yoğun olarak yaşandı. Bundan sonraki dönemde pazarın daha canlı olmasını bekliyoruz. Alfa Romeo ve Jeep olarak, premium pazarda pazar payımızı 4 puan artışla yüzde 10’a yükseltmeyi hedefliyoruz. Satış hedefimizi de pazara paralel olarak 4 bin 500 adet olarak güncelledik. Bunu gerçekleştirdiğimizde, 2015 yılına ait 4 bin 300 adetlik rekoru, pandemiye rağmen kırmış olacağız” açıklaması yaptı.

Süslü, “Sadece 500 adet üretilecek Alfa Romeo GTA’dan 1 veya 2 adet getirebiliriz” diye konuştu.

PAZAR TAHMİNİ 470 BİN ADET

Alfa Romeo ve Jeep’in yılın ilk beş ayında satışlarını yüzde 40 artırdığını vurgulayan Süslü, “Sene başında pazar tahminimiz 550 bin adetti. Bunun içerisinde 55 bin adetlik premium pazar bekliyorduk. Kendimiz için ise yüzde 130’luk bir büyüme ile 5 bin 500 adet hedef koymuştuk. Amacımız, yüzde 10 pazar payına ulaşarak premium pazarında payımızı 4 puan artırmaktı. Son 3 aydır yaşanan pandemi süreciyle birlikte öngörümüzü, 470 bin adet olarak güncelledik.” açıklaması yaptı. 

YENİ MODELLER HAZIRLANIYOR

Türkiye’de satışa sunulacak yeni model ve motor seçenekleri hakkında bilgiler veren Süslü, “Üretimi Avrupa’ya taşınan Compass, pazarda daha iddialı şekilde yerini alacak. Yeni 1.3 litre Firefly motorlu benzinli otomatik seçeneği ve 1.6 litre dizel motor seçeneğiyle bu sınıftaki yerimizi genişleteceğiz. Bu yıl pazara sunacağımız bir diğer önemli yenilik ise Compass 4xe Plug-in Hibrit olacak” diye konuştu. Yeni bir motor seçeneği daha ekleneceğini de duyuran Özgür Süslü, “Temmuz ayında Renegade’in 1.0 litre motorlu versiyonu Türkiye pazarında en uygun fiyatlı Jeep modeli olarak satılacak” dedi.  

 HİBRİTLER GELİYOR  

Özgür Süslü, bu yılın en önemli yeniliğinin Compass olduğunu vurgulayarak, “Yeni 1.3 Firefly motorlu benzinli otomatik seçeneği ve 1.6 dizel motor seçeneğiyle bu sınıftaki alanımızı bir hayli genişleteceğiz. Bu yıl pazara sunacağımız bir diğer önemli yenilik de, Compass 4xe Plug-in Hibrit olacak. Eylül veya Ekim aylarında pazara sunmayı planlıyoruz. İlk 5 ayda 250 adet Compass satmıştık. Yılın toplamında 1500 adet satış hedefimiz bulunuyor. Her iki modelde de hibrit seçenekler eylülde Türkiye’de olacak” diye konuştu.  

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın