Cenevre’den yeni model atağı başlıyor 

Markaların en yeni modellerinin örtüsünü kaldırdığı Cenevre Otomobil Fuarı’nda 150’den fazla modelin ilk tanıtımı yapıldı. Küçük otomobillerden SUV’lara kadar çok sayıda model fuar sonrası yollara çıkmaya hazırlanıyor. 

Cenevre’den yeni model atağı başlıyor 

Sümer DEMİRCİLER

Cenevre Otomobil Fuarı’nda örtüsü kalkan 150’den fazla yeni modelin büyük bölümü önümüzdeki aylardan itibaren ülkemizde de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Yeni modeler arasında super sporculardan SUV’lara, küçük otomobillerden arazi araçlarına kadar çok sayıda seçenek bulunuyor. 

MERCEDES ‘SUV’DA İDDİALI 

Fuarın en fazla yenilik sergileyen markalarından Mercedes, Cenevre’de 7 dünya tanıtımına imza attı. Bugüne kadar tüm dünyada 5 milyonun üzerinde kullanıcının tercihi olan SUV modelleri yenilenen GLC ile marka bu alanda idiasını daha da yukarılara taşımaya hazırlanıyor. GLC dışında marka fuarda CLA Shooting Brake, ilk elektrikli Premium MPV olan Concept EQV, Formula E Show Car, GLE 53 4MATIC+, GT R Roadster ve smart forease+ modelini de sergilendi. 

DACIA’DA YENİ MOTORLAR 

Dacia, Cenevre Otomobil Fuarı’nda bazı ülkelerde Techroad olarak bilinen ve Duster, Logan ve Stepway ailesine yönelik sunulan Ultimate özel serisini tanıttı. Duster ile sunulan yeni 1.3 TCe 130 ve 150 beygir motorların 4x4 versiyonları, 2019 yaz aylarında Türkiye’deki yerini alacak. Ayrıca markanın zenginleşen donanım paketleri de tüketicilere sunulmaya başlanacak. 

ELEKTRİLİYE YOĞUNLAŞIYOR 

Honda, fuarda elektrikli otomobile geçiş sürecini hızlandırdığını açıkladı. ‘Honda e Prototype’ isimli elektrikli aracının dünya tanıtımını gerçekleştiren Japon üretici, 2025’e kadar Avrupa satışlarının tamamını elektrikli modellere taşımayı hedefliyor. Honda ayrıca Avrupa’daki elektrikli araç pazarına yönelik ürün ve hizmetlere de ağırlık vereceğini duyurdu.

Skoda’dan 500 km menzil

Skoda’nın ilk kez Cenevre’de sergilediği VISION iV konsepti, markanın yüzde 100 elektrikli modellere yoğunlaşacağının sinyallerini verdi. Menzili 500 km’ye kadar uzayabilen elektrikli model, bu alanda markanın iddiasını ortaya koyuyor. Skoda fuarda ayrıca SUV yelpazesini genişlettiği Kamiq modelini de ziyaretçilerle buluşturdu.

Fuardan bayilere

Cenevre’nin Türk imzalı otomobillerinden Egea model ailesinin yeni üyesi Sport, özel donanım ayrıntılarıyla dikkat çekiyor. Model fuarla eşzamanlı olararak ülkemizde de satılmaya başlanıyor. İlk kez Cenevre’de gösterimi yapılan Fiat Tipo/Egea Sport ile ilgili olarak Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Egea, 146 bin adet satışa ulaştı. İtalya’da geçtiğimiz yıl 40 bin adetten fazla müşterinin tercihi olarak, yine kompakt sınıfta liderliğini sürdürdü” dedi. 

Makyajlı Passat sahnede

alman üretici Volkswagen Cenevre’deki fuarda makyajlanan Passat’ı ,Passat Variant R-Line Edition’ın yanı sıra, 421 beygirlik gücüyle markanın en güçlü dizel SUV’si olacak Touareg V8 TDI’ı ve kompakt SUV modeli T-Roc’u tanıttı. ,

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın