AMI'de hedef büyük

Satış hedefi boyundan büyük. İki kişilik yüzde 100 elektrikli Citroen Ami, önümüzdeki yıl satışa çıkıyor. Boyu 2.41 metre olan sevimli aracın 2022 yılı için satış hedefi talep yükselince bin adetten 3 bin adede çıktı.

AMI'de hedef büyük

SÜMER DEMİRCİLER

Fransız marka Citroen'in yüzde 100 elektrikli, iki koltuklu, kargo ve yolcu taşımaya uygun sevimli modeli AMI, önce kurumsal ve araç paylaşım şirketleri için satışa sunuldu. 16 yaşından itibaren kullanılabilen, 45 km/s son hıza sahip ve ev tipi prizden 3 saatte tamamen şarj olabilen AMI, 75 km menzile ulaşıyor ve bu menzili yaklaşık 7 TL'lik elektrik maliyetle gerçekleştiriyor. Aracın binek dışında kargo versiyonu da bulunuyor.

İNTERNETTEN EVE TESLİM

Önümüzdeki yıl 1000 adet satılması planlanan, 2.41 metre boyundaki sevimli modelin satış hedef 3 bin adede yükseltildi. Müşteriler 2022'de online satın aldıktan sonra araç adreslerine teslim edilecek. Avrupa fiyatı 6 bin eurodan başlayan aracın önümüzdeki yıl ülkemizde 100 bin TL'nin üzerinde bir başlangıç fiyatıyla satılması planlanıyor. Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, "Lokomotif modellerimizden C4'ün elektrikli versiyonu 2022'den itibaren ülkemizde de satılmaya başlanacak" dedi.

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın