Tokat batı yemeği tarifi

Tokat batı yemeği Zuhal topal ile Yemekteyiz programında bugün yapılıyor. Tokat batı çok vitaminli bir yemek. Peki Tokat batı nasıl yapılır? İşte cevabı...

Tokat batı yemeği tarifi

Tokat batı yemeği bugün ne yemek yapsam diyenler için iyi bir tarif. Hem lezzetli hem sağlıklı Tokat batı yemeği tarifi merak ediliyor. İşte Tokat batı yemeği tarifi...

TOKAT BATI MALZEMELER

Haşlanmış asma yaprağı

2 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı ince bulgur

1 adet kuru soğan

1 adet domates

2 adet sivri biber

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

10-12 dal yeşil soğan

Yarım demet reyhan

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Sumak

Kuru nane

Karabiber

Pul biber

Tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

3 su bardağı su

1 adet limon suyu

Nar ekşisi

YAPILIŞI

Yeşil mercimeği bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın.

Pişen mercimeğin üzerine ince bulguru ilave edip karıştırın.

Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın.

Domatesi 4'e bölüp çekirdeklerini çıkarın. Ardından küçük küpler halinde doğrayın.

Soğanları da küçük küçük yemeklik doğrayın.

Biberleri de ince ince dilimleyin.

Taze soğanı, dereotunu, reyhanı ve maydanozu ince bir şekilde kıyın.

Hazırladığınız tüm malzemeleri bir kaseye alıp mercimek ve bulgur ile karıştırın.

Üzerine cevizi de ilave edin.

Ayrı bir kasede salçayı su ile açın. Üzerine nar ekşisi ve limon suyu ilave edin.

Son olarak salçalı sosu mercimekli karışıma ekleyip karıştırın.

Bir salata kasesine alın ve 5 dakika kadar haşlayıp tuzundan arındırdığınız asma yaprağıyla servis edin.

Afiyet olsun...

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın