Yaz domatesi nasıl kurutulur? İşte küflenmemesi için püf noktalar

Kuru domatesler hem kahvaltıda hem de yemeklerde sevilerek tüketiliyor. Peki, yaz domatesi nasıl kurutulur? Her ne kadar kolay gibi görünse de domatesleri küflenmeden ve nemlendirmeden kurutmak o kadar kolay değil. İşte yaz domatesini kurutmanın yolları...

Yaz domatesi nasıl kurutulur" İşte küflenmemesi için püf noktalar

Yaz aylarında "Domates nasıl kurutulur?" sorusunun cevabı araştırılıyor. Yaz domatesinin tadını kışın da sofralarında değerlendirmek isteyen birçok insan domates kurutma yöntemini tercih ediyor. Bazıları ise konserve yapmayı tercih ediyor. Kendi bahçenizde yetiştirdiğiniz ya da satın aldığınız organik domatesleri değerlendirmek için kurutma yöntemi oldukça pratik. Özellikle güneşten yararlanabileceğiniz bir alanınız varsa maliyetsiz bir lezzet demek.

Kuru domatesler salatalardan yemeklere kadar birçok çeşitte kullanılıyor. Domates kurutmanın püf noktası ise küflenmemesi için gece ve gündüz sıcaklığına dikkat etmek. Bu aylardaki güneş yaz domatesleri için oldukça önemli.

YAZ DOMATESİ NASIL KURUTULUR?

Öncelikle doğal ve ilaçsız domatesleri yıkayın. Domateslerin susuz olmasına dikkat edin.Domatesleri ortadan ikiye kesin.

Kestiğinizde açıkta kalan yüzlerine bir çay kaşığı kaya tuzu ile tuzlayın. Daha sonra tuzladığınız domatesleri yüzü güneşi görecek şekilde bir tepsiye dizin.

Balkon, teras veya güneşi gören herhangi bir yere tepsinizi koyabilirsiniz.

Domateslerin küflenmemesi için eğer dışarıda bir yere koyduysanız tepsiyi geceleri içeri alın.

Eğer evde güneşi gören bir alanınız yoksa fırında da kurutabilirsiniz. Kurumuş domatesleri ekmeklerinizde kullanabilirsiniz. Evde kuruttuğunuz domateslerle lezzetli salatalar yapabilirsiniz.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın