Yanmış tava ve tencereleri eski hâline getiren 3 yöntem

Arkası yanan ya da kararan tavaları temizlemek mutfakta zaman alır. Fakat bazı püf noktaları sayesinde tavaları eski hâline getirebilirsiniz. İşte yanmış tava ve tencereleri parlatan yöntemler…

Yanmış tava ve tencereleri eski hâline getiren 3 yöntem

Mutfakta tava ve tencerelerin arkası ısıdan dolayı zamanla kararır. Arkası yanan tava ve tencereleri basit yöntemlerle eski hâline getirebilirsiniz. İşte yanmış tava ve tencereler için 3 yöntem...

1. Ketçap

Ketçap içerisindeki domates sosu sayesinde mutfakta temizleyicidir. Tavanın tabanına veya herhangi bir yanmış kap üzerine bol miktarda ketçap sürün ve yarım saat bekletin. Ardından, kaplanmış kiri çıkarmak için aşındırıcı bir süngerle ovalayın. Özellikle pirinç veya bakır kaplarda çok etkili bir yöntemdir.

2. Sirke ve tuz

Mutfağın kurtarıcı malzemesi sirke ve tuz tavalara da yetişiyor. Sirke derinlemesine yağdan arındırma işlevi görürken tuz kalıntıların tıkanmasını önlemek için aşındırıcı özelliklere sahiptir. Tavanın arkasını tuzla kaplayın ve üstüne beyaz sirke püskürtün. On dakika bekletin, sonra bir süngerle dikkatlice ovalayın.

3. Limon

Mutfaktaki kötü kokularla mücadelede faydalı olan limon, özellikle temizlik açısından birçok avantajı olan bir narenciyedir. Tavalarınızın ve diğer kaplarınızın kararan arkalarını temizlemek için ortadan ikiye kesin ve inatçı lekeleri ovmak için deriyi kullanın. Asidik özellikleri sayesinde narenciye, yağlı kalıntıları kısa sürede yok edecektir. Tek yapmanız gereken bir süngerle ovalamak ve ardından durulamak.

  • yanmış tava
  • yanmış tencere
  • mutfak
  • tava ve tencere
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın