X-Ray cihazından telefonla geçmek zararlı mı?

Havaalanı, AVM'ler, iş yerleri ve birçok yerde sık karşılaştığımız X-Ray cihazları kontrol amaçlı kullanılıyor. Bazılarımız bu cihazlardan telefonla geçiyoruz, bazılarımız dikkat ediyoruz, bazılarımız ise unutuyoruz. Hamileler ise genelde dikkat ediyor. Peki, X-Ray cihazı vücudu nasıl etkiliyor? Hayatın her alanında olan bu cihazların zararı var mı? İşte X-Ray cihazlarıyla ilgili merak edilenler...

X-Ray cihazından telefonla geçmek zararlı mı"

X-Ray cihazlarının zararları merak ediliyor. Çoğumuz bu cihazlardan geçerken telefonu bırakıyoruz bazılarımız ise unutup telefonla geçiyor. Peki, doğru olan ne? X-Ray cihazı zarar mı? Vücudu nasıl etkiliyor?

X-Ray cihazlarıyla ilgili birçok araştırma bulunuyor. Kısa süreli olduğu için zararı yok diyen bilim insanları da var zararlı diyenler de var. Prof. Dr. Bor, ABD Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki fizikçilerin yaptıkları incelemelerde; kişinin bir x-ışın taramasından geçmesi durumunda aldığı radyasyon dozunun, ortalama 10 dakikalık uçak seyahatinde alacağı ya da herkesin her an içinde yaşadığı ortamdaki doğal radyasyonun 30-60 dakikalık toplam değerine eşit olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

Bazı iddialara göre ise X-Ray cihazları telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik aletlere zarar veriyor. X-Ray cihazındaki radyasyon kısa sürede zarar vermiyor. Buna göre çantanın içerisinde bulunan elektronik cihazlarınıza hiçbir şekilde etkilenmiyor. Fakat MRI makinesi ve metal dedektörü gibi elektronik ürünler zarar verebilir ve DNA yapısını etkileyebilir. Bu nedenle MR makinelerine girerken üzerinde bulunan tüm metallerin bırakılması söylenir.

  • X-Ray cihazları
  • X-Ray cihazlarının zararı
  • X-Ray cihazı zararlı mı
  • x-rayden telefonla geçmek
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın