Tarhanalı peynir topları

En güzel tarhanalı peynir topu tarifi...

Tarhanalı peynir topları

Yapılışı

● Peynirleri sulandırmadan kıyılmış dereotu, ince kesilmiş taze soğan, ezilmiş sarımsak ve yoğurt ile karıştırın.

● Limon ilave edin ve yuvarlak top yapın, zorlanıyorsanız kaşık ya da dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.

● Bir tabağa dizin ve üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlenmesi için dondurucuya kaldırın. Kolay, elde tutulur derecede donduğundan emin olun.

● Peynir toplarını önce yumurtaya, sonra galetaya, sonra tekrar yumurtaya ve tarhanaya batırarak bulayın. Yağda kızartın.

Malzemeler

● 200 g krem beyaz peynir

● 1 avuç sarı çedar peynir (Rendelenmiş)

● 1/4 demet dereotu

● 2 dal taze soğan

● 3 diş sarımsak

● 3-5 damla limon suyu

● 2 yemek kaşığı yoğurt

● 2 su bardağı toz galeta

● 2 su bardağı toz

● Fındık yağı

● 2 adet yumurta

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın