Tadı ve görüntüsü diğer kebaplardan farklı şeftali kebabı tarifi

Şeftali kebabı tarifi merak ediliyor. Peki, şeftali kebabı nasıl yapılır? Kuzu gömleğinden yapılan şeftali kebabı hem görünümü hem de tadıyla diğer kebap türlerinden oldukça farklı. İşte gurmelere şeftali kebabı tarifi ve malzemeleri...

Tadı ve görüntüsü diğer kebaplardan farklı şeftali kebabı tarifi

Şeftali kebabı tarifi MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. Şeftali kebabı kuzu gömleğinden yapılıyor. İç harcın yanı sıra kuzu gömleğiyle sarılan bu kebap türü görünüşü itibarıyla diğer kebaplardan farklı. Şeftali kebabı fırında ya da mangalda pişirilebilir. İşte şeftali kebabı tarifi ve malzemeleri...

ŞEFTALİ KEBABI MALZEMELERİ

1 adet kuzu terpi / kuzu gömleği

500 gr dana ve kuzu karışık kıyma

1 demet maydanoz

2 adet soğan

Tuz

Kimyon, karabiber

ŞEFTALİ KEBABI TARİFİ

Şeftali kebabı tarifi için kuzu gömleğinin yumuşaması gerekiyor. Bunun için en az 15 dakika ılık suda bekletin.

Bir kap içerisinde; kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları iyice yoğurun. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra köfte harcını 45 dakika buzdolabında dinlendirin.

Kuzu gömleğini, köfteleri sarabilecek şekilde makas veya bıçakla kesin ve üzerine köfteyi koyup dolma sarar gibi sarın.

Son olarak köftelerinizi ızgarada, üzeri kızarana kadar pişirin.

Şeftali kebabını fırında pişirmek istiyorsanız, fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtmış olduğunuz fırında, 180 derecede pişirin.

Üzeri yeterince kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.

ŞEFTALİ KEBABI SERVİS ÖNERİSİ

Şeftali kebabını bazlama ile pidenin içinde veya tabakta servis edebilirsiniz. Ayrıca yanında pişmiş biber ve domateste közleyebilirsiniz. Şeftali kebabı hazır. Afiyet olsun...

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın