Susamlı çıtır tavuk tarifi

En güzel susamlı çıtır tavuk tarifi...

Susamlı çıtır tavuk tarifi

Malzemeler:

● 2 tavuk göğsü

● Bulamak için bir su bardağı un

● 2 çay kaşığı susam

● 1 çay kaşığı tuz

● 1 çay kaşığı sarımsak tozu

● 1 su bardağı galeta unu

● İsteğe göre baharatlar, Sıvıyağ

Yapılışı:

● Öncelikle tavukları ince uzun dilimleyin.

● Una tuz, sarımsak tozu ve isteğe göre baharatlar ekleyin.

● Galeta ununa kırmızıbiber, 2 çay kaşığı kadar susam ekleyin ve karıştırın.

● Yumurtayı çırpın ve içerisine 1 yemek kaşığı kadar su da ekleyebilirsiniz.

● Yapışmaz bir tavayı yağlayın.

● Tavuk dilimlerini önce beyaz una batırın, ardından yumurtanın içine bulayın ve en son galeta ununa batırın.

● Son olarak tavukları tavaya yerleştirin.

● Pişmesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

● Kesme durumuna göre 15-20 dakikada pişiyor.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın