Sivas usulü mirik köftesi tarifi

Akşama ne pişirsem diye kara kara düşünüyorsanız bu tarif tam size göre. Sivas usulü mirik köftesi tarifi merak ediliyor. Peki Sivas usulü mirik köftesi nasıl yapılır? İşte cevabı...

Sivas usulü mirik köftesi tarifi

Sivas usulü mirik köfte Zuhal Topal ile Yemekteyiz programı menüsünde var. Peki Sivas usulü mirik köftesi nasıl yapılır? İşte cevabı...

MİRİK KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı köftelik ince bulgur

1 su bardağı un

1 su bardağı sıcak su

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

ÜZERİ İÇİN

3 su bardağı yoğurt

3 diş sarımsak

Sıvı yağ

Tereyağı

Pul biber

HAZIRLANIŞI

Bulguru derin bir kaba alın ve üzerine sıcak su ilave edin. Üzerini bir kapakla örtüp bulgur şişinceye kadar 15 dakika bekleyin.

Şişen bulgurun içine un, yumurta, tuz, kimyon, pul biber ve karabiberi ekleyip kıvam alıncaya kadar yoğurun. Köftelerin dağılmaması için harcın iyice yoğurulmuş olması gerekir.

Yoğurduğunuz harcı dolapta on beş dakika dinlendirin.

Dinlenen harcı minik minik yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri un serptiğiniz tepsiye koyun. En son köfteleriniz bittiğinde unlu tepsiyi sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayın. Bu hareket köftelerin birbirine yapışmaması için yapılıyor.

Bir tencereye su koyun ve orta ateşte kaynayıncaya kadar bekleyin.

Su kaynadıktan sonra içine yaptığınız köfteleri ekleyin. Köfteler piştikçe suyun üstüne çıkar. Suyun üstüne çıkan köfteleri süzerek bir kaba alın.

Sarımsağı ince ince doğrayın. Doğradığınız sarımsağı yoğurtla karıştırın. Yaptığınız sosu köftelerin üzerine dökün.

Küçük bir sos tavasına sıvı yağı ve tereyağını alın. Yağ eridikten sonra pul biberi atın. Pul biberi yaktıktan sonra yoğurtlu köftenin üzerine dökün.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın