Ramazan'dan önce yufka nasıl yapılır? İşte Konyalı kadınlardan püf noktalar

Konya'da Ramazan'a yufka hazırlıkları başladı. Konyalı kadınlar yufkayı yarım asırdır imece usulü hazırlıyor. Peki, Ramazan'dan önce yufka nasıl yapılır? İşte Konyalı kadınlardan püf noktalar...

Ramazan'dan önce yufka nasıl yapılır" İşte Konyalı kadınlardan püf noktalar

IHA

Yufka, Ramazan'da Konya sofralarında eksik olmuyor. Peki, yufka nasıl yapılır?

İHA'da yer alan habere göre Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir araya gelen kadınlar, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda yiyecekleri yufkayı yarım asırdır imece usulü hazırlıyor.

YUFKA NASIL YAPILIR?

Taraşçı Mahallesinde gelenekselleşen yufka yapımı mesaisi için sabahın erken saatlerinde bir araya gelen kadınların bir kısmı hamur yoğuruyor, bir kısmı ise diğer hazırlıkları yaparak ateşi yakıyor.

Her gün bir evde ya da bahçede bir araya gelen kadınlar, hummalı bir şekilde imece usulü ile tek tek elleriyle açtıkları hamurları saç üzerinde odun ateşinde ekmekleri pişiriyor.

"BİR ÇUVAL UNDAN 400-500 YUFKA ÇIKIYOR"

Bir çuval undan yaklaşık 400-500 yufka ekmek yaptığını anlatan Ev hanımı 61 yaşındaki Emine Uyanık, yufka yapımını şöyle anlattı:

"Komşularla bir araya geliyoruz. Biz sadece Ramazan ayında değil, yılda 2 defa imece usulü yufkalarımızı yaparız. Sabah erken saatlerde kalkıyoruz. Birimiz hamuru yoğuruyoruz, birimiz yufkayı açıyoruz, birimiz saçta pişiriyoruz. Tabi ki bu kolay değil. Senede 2 kez 2 gün süre ile bunu yaparız. 2 günde 2 çuval undan ekmek yapıyoruz. Bir çuval undan yaklaşık 400-500 arasında yufka ekmek çıkıyor."

YUFKA İÇİN MALZEMELER

Su

Un

Tuz

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın