Pizza ve patates kızarması yanına soğan halkası tarifi

Soğan halkası tarifi merak ediliyor. Soğan halkasını evde denemek oldukça kolay. Soğan halkasının püf noktası bol kızgın yağda kızartılmasıdır. İştahınızı daha fazla kabartmadan işte soğan halkası tarifi ve malzemeleri...

Pizza ve patates kızarması yanına soğan halkası tarifi

Soğan halkası tarifi patates kızartması, hamburger, makarna ya da pizza gibi çok sevilen lezzetlerin yanı için araştırılıyor. Soğan halkasını evde deneyebilirsiniz, ancak birkaç püf noktası bulunuyor.

Soğan halkasının püf noktası tavada bol sıcak yağ ile kızartılmasıdır. Geriye doğru baharatlar ve kıvam kalıyor. İşte en kolay soğan halkası tarifi ve malzemeleri...

EVDE SOĞAN HALKASI MALZEMELER

1 orta boy soğan

1 bardak un

1/4 yemek kaşığı kabartma tozu

Tuz

1/4 çorba kaşığı kırmızı biber veya acı pul biber

1 yumurta

1 bardak süt

1/4 çay kaşığı karabiber

1 bardak ekmek kırıntısı

1 bardak ayçiçek yağı

SOĞAN HALKASI TARİFİ

Soğan tarifi için önce soğanı soyun ve yaklaşık 1 santimetre kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Halkaları çok dikkatli ayırın ve büyük ve orta büyüklükte olanları bir kenara ayırın. Tarifte kullanacaklarınız bunlar. Başka bir tarif için küçük olanları saklayın.

Daha sonra un, kabartma tozu, tuz ve acı pul biberi karıştırın. İyice karıştırın ve ardından her bir soğan halkasını karışımla birer birer kaplayın. Aşırı undan kurtulmak için her bir halkayı hafifçe sallayın.

Sütü, biberi ve yumurtayı un karışımına ekleyin. İyice karıştırılmış ve topaksız bir hale gelene kadar çırpın.

Sonra her bir soğan halkasını tekrar karışımla kaplayın. Daldırın ve sonra fazlalığı sallayın.

Son olarak, bunları ekmek kırıntılarına bulayın (önceden bir tabağa koyduğunuz ekmek kırıntıları)

SOĞAN HALKASININ PÜF NOKTALARI

Soğan halkaları hazır olduğunda, bir tavada bol sıcak yağ ile kızartın. İşin sırrı, zeytinyağından daha az pahalı olan ayçiçeği yağını ve daha hafif tatları kullanmaktır. Bu şekilde soğanın aroması gerçekten parlayacak.

Bir kerede dört adet kızartın (tava büyüklüğüne bağlı olarak). Dikkatlice çevirin ve yanmadığından emin olun.

Daha sonra, çok güzel bir altın rengine dönünce, onları yağdan çıkarın ve fazla yağı emmesi için kağıt havlulara yerleştirin.

Lezzetli soğan halkalarınız hazır! Barbekü sosunu son bir özel dokunuş olarak hazırlayın.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın