Pekmez ve zeytinyağı ile gelen şifa... Mucizevi karışım: Faydaları saymakla bitmiyor

Pekmez ve zeytinyağı mucizevi iki besin! Peki pekmez ve zeytinyağını karıştırıp tüketmeyi hiç denediniz mi? Faydaları saymakla bitmeyen bu iki besleyici karışımı sürekli tüketmek sağlığa büyük katkı sağlıyor. Pekmez-zeytinyağı karışımı nasıl hazırlanıyor? Bağışıklık güçlendirici ve şifa kaynağı olan bu karışımın faydaları ve tarifi haberimizde...

Pekmez ve zeytinyağı ile gelen şifa... Mucizevi karışım: Faydaları saymakla bitmiyor

Zeytinyağı ve pekmezin faydaları saymakla bitmez. Peki araştırmacılar tarafından sağlığa yararlı olduğu kanıtlanan pekmezin içine zeytinyağı koyup tüketmeye ne dersiniz? Eminiz ki, faydalarını duyunca vazgeçemeyeceksiniz. İşte pekmezin içine zeytinyağı koyup yemenin faydaları...

Kahvaltı sofralarının baş tacı, soğuk havalarda hastalıkların doğal ilacı, bağışıklık sistemini güçlendiren pekmezin faydaları saymakla bitmez. Üzüm, dut, şeker kamışı ve keçiboynuzu gibi besinlerin ezildikten sonra çıkan suları kaynatılarak elde edilen pekmez yüksek kalsiyum içeren bir besin. Pekmez; vücut direncini attırması, kan yapıcı olması, karaciğeri temizlemesi ve iltihap söktürücü gibi faydalarıyla öne çıkan bir besin. Tek başına tam bir şifa deposu olan pekmezin her sabah bir yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Pekmez gibi bir diğer sağlık kaynağı zeytinyağı tüketimi de oldukça önemli. Mutfakların vazgeçilmezi olan soğuk-sıcak her türlü yemekte, mezede ve salatalarda kullanılabilen zeytinyağının binlerce yıldır mucize besin olarak nitelendiriliyor.

Bilim insanları tarafından, Alzheimer, kalp hastalıkları, kanser gibi sebeplerden ölüm riskini düşürdüğünü kanıtlanan zeytinyağının günlük bir yemek kaşığından fazla tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Uzmanlar, vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan pekmez-zeytinyağı karışımının özellikle kuru ve balgamlı öksürüğe karşı güçlü etki gösteren zeytinyağlı pekmezin şifa olduğu biliniyor.

Özellikle ebeveynler tarafından çocuklarda görülen öksürük için şurup ya da çeşitli ilaçları kullanmak istemeyenler bu doğal yöntemi kullanabilir.

PEKMEZ-ZEYTİNYAĞI KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIYOR?

Sızma zeytinyağı ve pekmez ile hazırlanan mucizevi karışım her iki üründen eşit oranda karıştırılarak hazırlanıyor. Karışım boğazı yakmayacak sıcaklıkta ocakta hafifçe ısıtılması gerekiyor. Kullanıma hazır olan bu zeytinyağı-pekmez karışımının her gün tüketilmesi tavsiye ediliyor. Her gün sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan önce içilmesi büyük fayda sağlıyor. Karışımı öksürüğü olanlar öksürük geçene kadar kronik farenjiti olanlar ise iki hafta kadar tüketebilir.

Doğanın sunduğu şifa deposu... Üvez meyvesinin inanılmaz 5 faydası

Duyunca çok şaşıracaksınız! Bal hakkında doğru bilinen 10 yanlış

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın