Patlıcan kapama tarifi ana yemeklerin vazgeçilmezi

Patlıcan kapama tarifi 'Bugün ne pişirsem?' diyenler tarafından merak ediliyor. Peki, patlıcan kapama nasıl yapılır? Ana yemek olarak tercih edilebilecek bir yemek olan patlıcan kapama patates, patlıcan ve etin bir araya gelmesiyle hazırlanıyor. Görünümüyle sofrada adınızı bırakmak istiyorsanız mutlaka deneyin. İşte ziyafet misali patlıcan kapama tarifi ve malzemeleri...

Patlıcan kapama tarifi ana yemeklerin vazgeçilmezi

Patlıcan kapama tarifi patlıcanlı yemekler arasında en sevileni. Patlıcanların kızartılarak yapıldığı patlıcan kapamayı deneyerek özel günlerinizde misafirlerinize ya da ailenizi mutlu edebilirsiniz.

Patates, patlıcan, et ve baharatların buluşmasından oluşan patlıcan kapamayı yapması zor ama lezzetini tutturmak kolay. Önce etler pişiriliyor, ardından patlıcan ve patates kızartılıyor. Son olarak da ortaya ziyafet çıkıyor. Patlıcan kapama yanına pilav da yapabilirsiniz. İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenlere iştah kabartan patlıcan kapama tarifi...

PATLICAN KAPAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

400 gram kuşbaşı et

4 adet patlıcan

3 adet patates

1 adet soğan

Çarliston biber

Kapya biber

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 yemek kaşığı rendelenmiş domates

Tuz

Karabiber, pulbiber

Kızartmak için sıvı yağ

PATLICAN KAPAMA TARİFİ

Patlıcan kapama tarifi için önce kuşbaşı etleri pişirin. Etleri bir tencereye alın. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirin. Suyunu çeken etlere 4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğramış biberleri, soğanı ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın. Soğanlar ölene kadar kavurun.

Bu sırada patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyin ve kızartın. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alın. Bir kalıba ya da derince bir borcama uzun uzun patlıcanları dizin.

Et soteyi kalıbın içerisine dökün ve üzerini düzeltin. Rendelenmiş domatesi ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Patlıcan kapamayı ufak güveçlerde birer porsiyon olarak da yapabilirsiniz.

Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirerek patlıcanları üzerine kapatın.

200 derece fırında patlıcan kapamayı pişirin.

Servis etmeden önce yemeği servis tabağına ters çevirin ve istediğiniz gibi süsleyin. Patlıcan kapama tarifi sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...

Ekşili pancar çorbası tarifi

Kabak dolama tarifi

Perişan kurabiye tarifi

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın