Palamut nasıl pişirilir? Balık ustaları palamutu böyle hazırlıyor

Kış aylarının gelmesiyle en çok sevilen balık türlerinden biri olan palamutun pişirilme yöntemi de merak ediliyor. Palamutu fırında, ızgarada veya tavada pişirebilirsiniz. Genelde kızartması sevilen palamutun tarifi haberimizde...

Palamut nasıl pişirilir" Balık ustaları palamutu böyle hazırlıyor

Yüksek oranda Omega-3 içeren palamutun tarifi merak ediliyor. Palamut alırken dilimlenmiş olarak satın alırsanız mutfakta vakitten kazanabilirsiniz. Palamutu ister fırında ister tavada pişirebilirsiniz. Palamut kızartmasını sevenler için en pratiğini derledik. Kızartma konusunda dikkat edilmesi gereken püf nokta palamut en çok yağı çeken balıklardan biri. Bu yüzden kızarttıktan sonra muhakkak yağı bir peçete veya kağıtla alın. İşte kış ayına özel nefis palamut tarifi...

PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR?

2 adet dilimlenmiş palamut

1 su bardağı galeta unu

Yarım çay bardağı un

Bir çay kaşığı kadar toz biber, karabiber, toz nane, toz fesleğen

1 su bardağı kızartma yağı

PALAMUT TARİFİ

Dilimlenmiş palamutları iyice yıkayın. Akabinde baharatları bir kapta karıştırın.

Palamut dilimlerini bu baharatlara batırın. Ardından una ve galetaya batırıp kızartın.

Yağ çeken bir peçetenin üzerine koyun. Çünkü palamut balığı çok fazla yağ çeker.

Ardından servis edeceğiniz tepsiye roka ve turpla beraber koyun. Afiyet olsun.

PALAMUTUN FAYDALARI

Kalp ve damar sağlığına faydalıdır

Bağışıklığı güçlendirir

Stres yönetimi için faydalıdır

Omega-3 deposudur

Bilişsel işlevi artırır. Kalp dostu olduğu kadar beyin dostudur

Hamsi nasıl pişirilir? 40 yıllık balık ustaları hamsiyi böyle pişiriyor

Kış ayvalarının en güzel hali! Ayva tatlısı tarifi ağzınıza layık

  • palamut
  • palamutun faydaları
  • palamut nasıl pişirilir
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın