Nevşehir usulü testi kebabı tarifi

Nevşehir usulü testi kebabı tarifi merak ediliyor. Kuzu etiyle yapılan testi kebabını ana yemek olarak sunabilirsiniz. Hem lezzet açısından hem de sunum açısından nefis olan testi kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Nevşehir usulü testi kebabı tarifi

Nevşehir usulü testi kebabı tarifi araştırılıyor. Testi kebabı kuzu etiyle hazırlanıyor. Fırında tepside de yapabilirsiniz testide hazırlayıp fırında da pişirebilirsiniz. Ama Nevşehir usulü testi kebabı tarifinin aslı testide olur. Yozgat'ta da meşhur olan testi kebabı tarifi bizden yapması sizden...

TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Testi kebabı için ilk önce kuru soğan, domates ve biber doğranarak sarımsakla bir kaba konuluyor. Kuzu etiyle birleşen sebzelere baharatları da konduktan sonra harmanlanıyor ve malzemeler testilere yerleştiriliyor.

Tereyağı ve defne yaprağı ilave edildikten sonra testinin ağzı kapatılarak kebap pişirilmeye hazır hale getiriliyor. Meşe kömürüyle yakılan ateşte 2,5 saat kalan testi kırıldıktan sonra kebap servis ediliyor.

Daha önceden hazırlanmış kuşbaşı kuzu eti sebzelerle testi içine atılır. Sonrasında yakılan ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirilerek sunuma hazır hale getirilir. Testi kebabı tatmaya değer bir lezzettir.

Ordövr tabağı nasıl yapılır?

Yemek yerine doyurucu alternatif

  • testi kebabı
  • Nevşehir usulü testi kebabı tarifi
  • testi kebabı tarifi
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın