Günün menüsüne nefis lezzet: Bulgurlu kabak yemeği

“Bugün ne pişirsem?” diye araştıranlara Şef Hatice Akman'ın bulgurlu kabak yemeği tarifini hazırladık. Evde bulunan malzemelerle nefis bir akşam yemeği menüsüne hazır mısınız? İşte birebir tutan ve görüntüsüyle iştah kabartan nefis yemek tarifi…

Günün menüsüne nefis lezzet: Bulgurlu kabak yemeği

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Farklı yemek tarifi arayanlara bulgurlu kabak yemeği tarifi hazırladık. "Bugün ne pişirsem?" diye internette araştırma yapıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Şef Hatice Akman'ın bulgurlu kabak yemeği tarifi farklı yemek arayanların kurtarıcısı olacak. Üstelik bulgur ve kabak gibi evde bulunan malzemelerle yapılıyor. İşte akşam menüsüne nefis yemek tarifi...

BULGURLU KABAK YEMEĞİ MALZEMELER

2 adet orta boy kabak

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım cay bardağı bulgur

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağlı zahter

Karabiber

Tuz

BULGURLU KABAK YEMEĞİ TARİFİ

Bulgurlu kabak yemeği tarifi için önce soğanı yemeklik doğrayıp, yağda hafif kavurun.

İrice doğradığınız kabakları, sarımsakları ekleyin ve kavurun. Biber salçasını ilave edin.

2 su bardağı su ilave edin, su kaynamaya başladığında zahteri, bulguru, tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.

Ocaktan alın, 10 dakika dinlendirin ve süzme yoğurt ile servis edin. Bugünün yemeği bulgurlu kabak sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun.

  • Bulgurlu kabak yemeği tarifi
  • farklı yemek tarifi
  • nefis yemek tarifi
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın