Mücver nasıl yapılır, tarifi nasıl? En Kolay Kabak Mücver yapılışı nasıl, malzemeleri neler?

Mücver tarifi, malzemeleri MasterChef'te gündeme gelmesi ile birlikte merak edilen konusu oldu. Bilindiği üzere Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen mücver, farklı malzemelerle yapılabilmektedir. Tariflerden enn çok bilinen kabak mücveridir. Peki Mücver nasıl yapılır, tarifi nasıl? En Kolay Kabak Mücver yapılışı nasıl, malzemeleri neler?

Mücver nasıl yapılır, tarifi nasıl" En Kolay Kabak Mücver yapılışı nasıl, malzemeleri neler"

Mücver tarifi ve malzemeleri MasterChef Türkiye'de gündeme gelmesi ile merak konusu oldu. Osmanlı Döneminden günümüze kadar yapılışına devam edilen Mücver'in nasıl yapıldığı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Trend aramalarda en üst sıralara çıkan Kolay Kabak Mücver yemeğin yapılışı, malzemeleri ve pratik tarifi ile ilgili detaylara bu haberimizde yer verdik.

Ondan fazla çeşidi olan mücver tarifi, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Evde deneyebilmek için mücver tarifi ve malzemeleri nedir araştırmaya başladı. Sizin için hazırladığımız pratik mücver tarifi ile siz de evinizde bu lezzeti kısa zamanda hazırlayabilirsiniz.

MÜCVER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 adet kabak

2 adet yumurta(çırpılmış)

1 adet havuç

3 kahve fincanı un

1 demet taze soğan

1 demet dereotu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

MÜCVER NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.

Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.

Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin.

Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.

Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın.

Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.

Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

MÜCVER YAPILIŞI PÜF NOKTASI

Kabak mücverin ana maddesi kabak su oranı oldukça yüksek bir sebze. Bu nedenle kolaylıkla su salabiliyor, kıvam ve lezzet kayıpları yaşanabiliyor. Bunun yaşanmasının önüne geçmek için en önemli çözüm ise kabağın suyunu güzelce sıkmaktan geçiyor.

Kabağınızı rendelerken ortadaki çekirdekli ve sulu kısımlarını rendelememeye özen gösterin.

Rendelediğiniz kabakları temiz bir tülbenttin üzerine aktarıp, tülbetin uçlarından toparlayın ve altına bir kap koyun. Tülbendinizi sıkarak kabağın suyunun iyice çıkmasını sağlayın. Suyunu ne kadar iyi sıkarsanız pişerken dağılma ya da yağ çekme riski azaltacaktır.

Tam kıvamında bir mücver tarifi yapmak istiyorsanız içerisine mutlaka yumurta koymayı ihmal etmeyin.

Kaşar peynir gibi ısıya dayanıksız, çabuk eriyen bir peynir kullanırsanız veya çok yağlı bir peynir kullanırsanız mücverinizde dağılmalar ya da yer yer yanmalar meydana gelebilir.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın