MasterChef Vegan yemekleri tarifleri: Falafel topları, böğürtlenli brownie, yaprak sarma tarifi ve malzemeleri!

Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'te kıyasıya mücadele devam ediyor. Haftanın ikinci dokunulmazlık oyununda bugün yarışmacılar vegan yemeklerini yapacaklar. Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddediyor. Bugün yapılan programda yarışmacılardan falafel topları, böğürtlenli brownie, yaprak sarma yapmaları istenecek.

MasterChef Vegan yemekleri tarifleri: Falafel topları, böğürtlenli brownie, yaprak sarma tarifi ve malzemeleri!

MasterChef Vegan yemekleri tarifi izleyiciler tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Tv8 ekranlarının fenomen yarışması MasterChef'te takımlar kendilerinden istenen vegan yemekleri için ter döktü. İstenen 5 yemekten 3'ünden jüri oyunu alan takım ise dokunulmazlığın sahibi oldu. İşte MasterChef Vegan yemekleri tarifleri...

MASTERCHEF VEGAN YEMEKLERİ TARİFLERİ

FALAFEL TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı nohut

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet yumurta

1 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı toz kişniş

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı tahin

1 yemek kaşığı limon suyu

Yarım çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Rondoya aldığımız haşlanmış nohuta, soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyelim. Tüm malzemeler birleşinceye kadar rondodan geçirelim.

Nohutlu karışımımızı uygun bir kaseye aktaralım ve un, yumurta, karabiber, toz kişniş ve tuzu ilave edip bir kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım.

Ardından harcımızın üzerini streç filme kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.

Sürenin sonunda harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.

Köfte şeklini verdiğimiz hamuru streç film serili bir tepsiye dizelim.

Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde parçalar kopartıp yuvarlayalım.

Falafelleri buzlukta saklamak isterseniz, donmaları için bir kaç saat buzlukta bekletebilir, ardından fermuarlı poşetten bir tane alıp, donan falafelleri içerisine yerleştirebilirsiniz. Bu yöntemi dilerseniz artan falafelleri saklamak için, dilerseniz de ihtiyacınız olduğu an çıkarıp pişirmek için kullanabilirsiniz.

Falafelin sosu için; süzme yoğurda, tahin, limon suyu ve tuzu ekleyelim. Tüm malzemeler homojen bir kıvama gelinceye kadar güzelce karıştıralım.

Sıra geldi kızartma aşamasına, dışı güzelce kızardıktan sonra kevgir yardımıyla köftelerimizi havlu kağıdı serili bir tabağa alalım.

BÖĞÜRTLENLİ BROWNİE TARİFİ

MALZEMELER

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı böğürtlen

200 gram bitter çikolata

200 gram beyaz çikolata

125 gram tereyağı

Yarım su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 tutam tuz

YAPILIŞI

Öncelikle tereyağını bi tencereye alıp eritin.

Altını kapatın üzerine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.

Soğuduktan sonra üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın.

Un, kakao, vanilya ve tuzu ekleyip karıştırın.

Son olarak böğürtlen ve parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyin karıştırın.

Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam kalıba brownie malzemesini dökün.

160 derece ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

GÜVEÇTE YAPRAK SARMA

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı sıvı yağ

5 adet büyük boy kuru soğan

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

Tuz

Bol nane

Karabiber

Pul biber

Kimyon

Üzüm yaprağı

Kaynar su

Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Soğanı ufak ufak yemeklik doğrayın.

Tencereye 1 su bardağı sıvı yağ koyup soğanları üzerine ekleyin.

Kokusu çıkana kadar soğanları kavurun.

Salçasını ekleyip karıştırın.

Tuz ve baharatlarını ekleyin. Pirinç ekleyin karıştırın. 5 dakika kadar kavurun.

Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. İç harcını suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Altını kapatıp 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.

Daha sonra sarın. Güveçte pişirin. İki kat lezzetli oluyor.

İçine bol soğan ve nane çok daha güzel oluyor.

Pişirirken kaynar suyu azar azar ekleyerek pişirin.

Tek seferde çok su koymayın. suyunu çeksin bir daha koyun.

Pişene kadar böyle yapın ve kısık ateşte pişirin.

Son aşamada üzerine yarım limon suyu ekleyip, 10 dakika daha pişirip servis edebilirsiniz.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın