Kuzu kaburgadan yapılan patlıcan pehli tarifi

Amasya'nın meşhur patlıcan pehli yemeği koyun etiyle yapılan bir ana yemektir. Evde bulunan malzemelerle akşam yemeğine hazırlayabileceğiniz pehli tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Kuzu kaburgadan yapılan patlıcan pehli tarifi

Patlıcan pehli yemeği koyun eti ve patlıcanla yapılan lezzetli bir yemektir. Amasya'da oldukça sevilen bir yemek olan patlıcan pehli fırında pişirilir. İşte patlıcan pehli tarifi ve malzemeleri...

PATLICAN PEHLİ MALZEMELERİ

6 adet patlıcan

1 su bardağı sıvı yağ

4 adet domates

1 kg. kaburga yerinden koyun eti

Kara biber, tuz

PATLICAN PEHLİ TARİFİ

Önce patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına 3 e bölünür. Tekrar enine üçe bölünür. Tavada kızgın yağda hafi f kızartılarak tepsiye döşenir. Üzerine kabuğu soyulmuş halkalar halinde doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine az suda haşlanmış kaburga eti suyu ile birlikte yerleştirilir. Tuzu ve kara biber ilave edilir. Etler kızarıp suyunu çekene kadar fırında pişirilir Sıcak servis yapılır.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın