Kolay şerbetli tatlı arayanlar için doğru adres nevzine tatlısı tarifi

Yeşil fıstıklı nevzine tatlısı Zuhal Topal'la Yemekteyiz'in final tatlısı oldu. Kayseri'nin meşhur nevzine tatlısı şerbetli hamur işi bir tatlıdır. İşte tarif defterinizin favorisi olacak nevzine tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Kolay şerbetli tatlı arayanlar için doğru adres nevzine tatlısı tarifi

Nevzine tatlısı tarifi merak ediliyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz'in final tatlısı olan nevzine tatlısı Kayseri'nin meşhur tatlılarından biridir. Sürekli aynı tatlı tariflerinden sıkılanlar için eşsiz bir lezzet olabilir. Peki, nevzine tatlısı nasıl yapılır?

Nevzine tatlısı hamuru ve şerbeti olmak üzere iki adımda hazırlanıyor. Tatlının önce şerbeti hazırlanıyor, ardından hamur işi yapılıyor. İşte çay ve yemeklerin yanına nefis yeşil fıstıklı nevzine tatlısı tarifi ve malzemeleri...

NEVZİNE TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

125 gram tereyağı(oda sıcaklığında bekletilmiş)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı sirke

1/2 su bardağı tahin

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

3 damla limon suyu

1/2 su bardağı üzüm pekmezi

SÜSLEME İÇİN:

1 top dondurma

4 yemek kaşığı pekmez

NEVZİNE TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Nevzine tatlısı tarifini mutlaka tarif defterinize not alın. Çünkü hem pratik hem de lezzetli. Öncelikle şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 3 damla limon suyu sıkın ve ocağın altını kısın.

Pekmezi de üzerine ilave edin ve 5 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Derin bir kasede, oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, süt, sirke ve tahini karıştırın.

4 su bardağı unu ve kabartma tozunu karışımın içerisine azar azar ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun veya spatula yardımıyla karıştırın.

Yağlanmış ve ısıya dayanıklı bir kabın içerisine bu karışımı yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra 5 dakika oda sıcaklığında bekletin ve pekmezli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. Yaklaşık 15-20 dakika şerbeti çekmesini bekledikten sonra dilimleyerek, üzerine yeşil fıstık ya da bir top dondurma ilave edebilirsiniz. Nevzine tatlısı ikrama hazır. Afiyet olsun...

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın