Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kıtırlı çıtırlı piliç tarifi ve püf noktası!

Gelinler, Gelinim Mutfakta'da bugün kıtırlı çıtırlı piliç yapıyor. Yarışmacılar, hem eğleniyor hem de mücadele ediyor. Kıtırlı çıtırlı piliç tarifini evde denemek isteyenler araştırmalarında Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç nasıl yapılır, malzemeleri neler? sorusunun cevabını araştırıyor.

Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç nasıl yapılır, malzemeleri neler" Kıtırlı çıtırlı piliç tarifi ve püf noktası!

Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından araştırılıyor. Kanal D'de ekrana gelen yemek yarışmasında heyecanlı anlar yaşanıyor. Salı gününün yemeği Kıtırlı çıtırlı piliç oldu. Peki, Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lezzetli tarifin detayları ve püf noktası...

GELİNİM MUTFAKTA KITIRLI ÇITIRLI PİLİÇ MALZEMELERİ

Yarım kilo tavuk göğsü

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı yoğurt

2 yumurta

2 diş sarımsak (ezilmiş)

Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, poy, (istenilen miktarda)

Tavukları bulamak için;

5 yemek kaşığı galeta unu

3 yemek kaşığı mısır unu

1,5 yemek kaşığı nişasta

1,5 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için

Sıvı yağ

GELİNİM MUTFAKTA KITIRLI ÇITIRLI PİLİÇ NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Yazmış olduğum baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.

Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.

Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Varsa vaktiniz 1 gün önceden yapıp ertesi gün kızartabilirsiniz. Bu tavukların çıtırlığı için önemlidir.

Sonra galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızartıyoruz.

Yağ soğuk ve ilik olmamalı. Hafif kızgın olursa daha güzel kızaracaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın