Kimyasalsız fırın temizliği nasıl olur?

Mutfak temizliğinde olmazsa olmaz olan fırın ve ocak temizliği zor. Kolay ve kimyasal maddeler olmadan fırın temizliği yapmak ise mümkün. Doğal temizleyici maddeler çamaşır sularının yerini alabilir. Peki kimyasal maddeler olmadan fırın temizliği nasıl olur?

Kimyasalsız fırın temizliği nasıl olur"

Temizlik denilince akla ilk kimyasal ürünler geliyor. Sirke ve karbonat gibi doğal ürünler ise temizleyicidir. Peki kimyasal maddeler olmadan fırın temizliği nasıl olur?

BEYAZ SİRKE, SU VE KARBONAT İLE FIRIN NASIL TEMİZLENİR?

Beyaz sirke ve su karışımı, sirkenin asidik içeriği sayesinde doğal bir temizleyici haline gelir. Üsteli karbonat ile bir araya gelen beyaz sirke, yoğun bir temizlik sunabilir. Birçok kullanıcı ise bu temizlik tüyosunun, yepyeni bir fırına sahip olmayı da kolaylaştırdığını belirtiyor. Kabartma tozu ve sudan elde edilen macunu, fırının kirli bölümlerine veya istediğiniz her yerine sürdükten sonra bir gece bekleyin. Ertesi gün bu macunun üzerine uygun bir sprey şişesine aldığınız beyaz sirke ve su karışımını püskürtün. Tüm macunun köpürmesi için biraz bekleyin. Böylece fırın üzerindeki tüm yağ ve yemek kalıntılarının kolayca çözünmesini sağlayabilirsiniz. Ardından temiz bir bezle temizledikten sonra yepyeni bir fırına kolayca kavuşabilirsiniz.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın